Românul care le dă englezilor bani să-și ia case. Care este povestea lui Vadim Toader, de doar 31 de ani

1 săptămână in urmă 37

Care este povestea românului în vârstă de 31 de ani, pe nume Vadim Toader, care le dă englezilor bani să își ia case. El a fondat în Marea Britanie, alături de un alt român, o afacere de succes.

Povestea românul care le dă englezilor bani să-și ia case

Vadim Toader a absolvit printre primii Universitatea Oxford din Marea Britanie, la specializătole inginerie și finanțe-bănci. Și-a găsit de muncă în consultanță și era plătit bine. S-a gândit să își cumpere o casă, dar a aflat rapid că nicio bancă nu voia să îi dea un credit,

 „Simțeam frustrarea aia că eu sunt absolvent de Oxford, am un job bun, dar când mergeai la bancă, aflai că nu pot să-ți dea o ipotecă, fiindcă nu-ți permiți. Cum nu-mi permit, că plătesc chirie mai mult decât ipoteca pe casă?”, a spus Vadim, pentru Libertatea.

În Anglia, prețul unui apartament e uriaș, pornind de la 300.000 de lire. Banca îți cere un avans de 20%, dar nu poți pune eonomisi pentru avans pentru că și chiria e mare. Așa că el a găsit soluția:

„În esență, noi dăm un fel de împrumuturi ”Prima casă” care practic umplu golul între cât poate să-ți dea o bancă și care este prețul caselor în ziua de azi”, a spus Vadim.

În urmă cu cinci ani, Vadim l-a cunoscut și pe ieșeanul Ștefan Boronea, iar împreună au pus un plan la cale, reușind să convingă investitorii, iar astfel au reușit să strângă banii ca să poată oferi împrumuturi. Deja au făcut-o pentru câteva sute de londonezi, iar misiunea lor este una îndrăzneață.

„Misiunea noastră e să ajutăm un milion de oameni să ajungă proprietari până în 2030. Dacă poți să închiriezi, să poți și să cumperi! Mi se pare că ideea de a-ți cumpăra o casă tinde să devină tot mai mult un basm”, spune tânărul, care se bucură și de o echipă formată din 40 de oameni.

A plecat de la 19 ani din România

Vadim a plecat de la vârsta de 19 ani din România, adică de când a intrat la Oxford, însă a rămas conectat la tot ce se întâmplă în România și crede că piața imobiliară din România va tot crește în următorii ani. El a explicat mecanismul după care funcționează afacerea sa:

„Dacă noi îți dăm 20% din prețul casei, tu pe lună ne plătești numai dobânda, nu ne dai împrumutul înapoi. Când vrei să ne plătești înapoi, trebuie să ne plătești 20% din prețul casei la momentul ăla. Și dacă prețul casei crește un pic, luăm și noi o cincime, dacă scade, pierdem o cincime”, a explicat acesta mecanismul financiar.

The post Românul care le dă englezilor bani să-și ia case. Care este povestea lui Vadim Toader, de doar 31 de ani appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă