Românul care a fost coleg cu Simon Kjaer, eroul lui Christian Eriksen, dezvăluiri despre danez. „Un exemplu, un lider!”

1 lună in urmă 89

Dorin Goian (40 de ani) a fost coleg cu Simon Kjaer, eroul lui Christian Eriksen, la Palermo, în Italia, iar după incidentul tragic care a avut loc la partida Danemarca – Finlanda, scor 0-1, l-a descris pe danez.

Simon Kjaer (32 de ani) a fost implicat în salvarea lui Christian Eriksen, fotbalistul echipei naționale a României care a suferit un stop cardio-respirator. Acesta i-a acordat un prim ajutor necesar lui Eriksen și l-a ajutat pe danez să nu își înghită limba, iar actele de bravură ale acestuia nu au trecut neobservate.

Dorin Goian a împărțit vestiarul cu Simon Kjaer la Palermo, iar fostul jucător al echipei naționale a României a avut numai cuvinte de laudă la adresa căpitanului Danemarcei.

Dorin Goian a fost coleg cu Simon Kjaer, eroul lui Christian Eriksen

„Era încă tănăr pe atunci, dar avea calităţi fotbalistice incredibile. Jucător de vestiar, nu deranja pe nimeni. Faptul că a fost pus căpitan la naţionala Danemarcei confirmă caracterul lui, comportamentul lui e un exemplu pentru toţi.

E lider, a demonstrat-o, ştia şi manevrele de prim ajutor. Mă bucur că a avut reacţia pe care a avut-o, va fi mult mai apreciat. A fost şi cu ideea cercului în jurul lui Eriksen pentru a obstrucţiona filmarea, o idee foarte bună!”, a spus Dorin Goian, conform Telekom Sport.

Dorin Goian cere ca fotbaliștii din România să învețe manevrele de prim ajutor

Totodată, fostul fundaș al celor de la FCSB a transmis că ar trebui ca și fotbaliștii din România să învețe manevrele de prim ajutor. „Ar fi benefice şi în România vizitele medicilor, pentru a da informaţii clare despre prim ajutor. Noi am făcut facultate, chiar Educaţie fizică şi Sport, dar am colegi care n-au făcut”, a mai spus Goian.

The post Românul care a fost coleg cu Simon Kjaer, eroul lui Christian Eriksen, dezvăluiri despre danez. „Un exemplu, un lider!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă