Românii merg pe mâna tradiției și sărbătoresc Boboteaza în condiții SPECIALE de pandemie. Cum se desfășoară procesiunea la București și Constanța

1 lună in urmă 1

Credincioșii care merg de Bobotează la Patriarhie, în Capitală, primesc agheasma îmbuteliată în sticle de un litru. Pentru acest lucru, ei trebuie, însă, să respecte regulile impuse de autorități, respectiv păstrarea distanței sociale, purtarea măștii de protecție, precum și "să adopte un comportament civilizat şi să respecte indicaţiile jandarmilor". 

Jandarmii bucureșteni supraveghează activitatea din jurul lăcașelor de cult în care se oficiază astfel de procesiuni religioase încă de la primele ore ale dimineții, iar la Catedrala Patriarhală din Dealul Mitropoliei accesul se face în condiții speciale. Anul acesta, pentru a asigura respectarea măsurilor de distanţare fizică şi prevenirea aglomerărilor de persoane în zonele respective, au fost  create culoare special amenajate pentru accesul participanţilor.

Tot în vederea respectării acestor măsuri, participanţii la aceste slujbe vor fi îndrumaţi de voluntari ai organizatorului către locaţiile în care se va putea intra în număr limitat iar agheasma mare va fi oferită în sticle îmbuteliate, doar de către voluntari.

Ca în fiecare an, sărbătoarea a fost marcată și la Constanța de o precesiune care a început încă de la primele ore ale dimineții. Vorbim despre sute de oameni care au participat, în această dimineață, la procesiunea religioasă din Constanța, acolo unde autoritățile au luat încă de ieri măsuri speciale pentru respectarea distanțării și pentru a împiedica îmbulzeala.

Astfel, în zona Portului Tomis, s-a stabilit că pot participa în condiții de siguranță și de respectare a măsurilor de distanțare aproximativ 3000 de persoane, existând, în schimb, posibilitatea ca accesul să fie restricționat în cazul în care se depășește capacitatea locului de desfășurare a evenimentului

De asemenea, jandarmii și polițiștii asigură și la această oră măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre Portul Turistic Tomis, unde este oficiată Slujba de sfinţire Aghiasmei Mari, dar și pe traseele din oraş pe care merg carele cu butoaie cu apă sfinţită.

Citește și BOBOTEAZA 2021. Sărbătoare mare, astăzi, pentru credincioși. Ce semnifică Botezul Domnului

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă