"Românii, la putere!" Mihăilă și Man, pe prima pagină a ziarelor din Italia după ce primul a marcat din pasa celuilalt

1 lună in urmă 5

Liga 1: FC Botoșani - Sepsi, luni, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1: Dinamo - FC Argeș, luni, 20:30, Digi Sport 1

Laudele nu au contenit la adresa celor doi români care au creat pericol la aproape toate fazele de atac.

Gazzetta dello Sport, după ce Mihăilă a marcat pentru Parma din pasa lui Man: "Românii, la putere!"

"Surpriză negativă pentru Roma. Parma revine în extaz după 4 luni. Emilienii au câștigat prin golurile lui Mihăilă și hernani și continuă să spere la salvare. O victorie de au pentru Parma și o înfrângere care cântărește mult pentru Roma", a titrat publicația italiană Gazzetta dello Sport.

Sursa citată a caracterizat cu exactitate un meci în care cei doi români au făcut legea. Și au reușit-o totuși în fața unei echipe de talia celor de la AS Roma.

"Pe Tardini, cele două extreme ale galben-albaştrilor, Man şi Mihăilă, au fost de neoprit în mare parte din meci. Sprinturi, tehnică, driblinguri, au atacat mereu spațiile libere. Cei doi români au făcut diferenţa. Românii la putere.

Mihăilă a deschis balul, iar Hernani l-a închis, din penalty. Pentru Roma a fost un eșec de la cap la coadă. Posesie sterilă, idei puțin și confuze, căutarea timidă de spații. O echipă de nerecunoscut, probabil și din cauza efortului depus în Europa League", a scris reputata publicație.

Reușita lui Mihăilă a consemnat și o bornă importantă pentru fotbalul românesc. Este pentru prima dată din sezonul 2004/2005, cel puțin, (de când sunt colectate statisticile Opta) când un jucător român reușește o pasă decisivă pentru un compatriot, în Serie A.Dennis Man e cel mai scump jucător vândut vreodată de o echipă din Liga 1. FCSB a primit de la Parma 13 milioane de euro în schimbul său, în ianuarie.

Valentin Mihăilă a primit cea mai mare notă în presa italiană

Mihăilă a marcat în minutul 10 din pasa lui Man, iar publicația Parmalive l-a caratcerizat pe oltean drept "devastator" și i-a dat cea mai mare notă, 8, la egalitate cu cea primită de Brugman.

Dacă Mihăilă a fost MVP-ul meciului, Dennis Man a fost și el printre cei remarcați. Fostul atacant de la FCSB a primit nota 7,5 și a fost numit Super-Man.

Gzzetta dello Sport a subliniat însă aportul ofensiv al celor doi români, care practic au creat panică la aproape fiecare fază de atac a Parmei.

"Gazdele au intrat în avantaj pur și simplu, cu Man, care l-a făcut de râs pe Kumbulla la viteză și a pasat în careu o minge, la care Mancini greșește, iar Mihăilă vine din spatele lui și șutează sec.

Dacă mai era vreo speranță pentru Parma să reintre în calcule în acest final de sezon, aceasta era legată tocmai de viteza și loviturile celor doi români outsideri, care au pus defensiva Romei în pericol de fiecare dată când intrau în posesie.

Partea secundă a început cu scântei. Man a trecut repede pe lângă gol, cu un Lopez salvator la șutul românului. (...) Apoi Man și Mihăilă au mai construit o acțiune foarte periculoasă și au trecut pe lângă un 3-0", a scris Gazzetta dello Sport.

Pentru Mihăilă a fost al doilea gol consecutiv reușit în Serie A, după cel din partida cu Fiorentina, scor 3-3. Man a reușit al doilea assist consecutiv.

Pentru Parma a fost prima victorie după 17 meciuri de "secetă". 30 noiembrie era data ultimei victorii a Parmei, 2-1 cu Genoa.

VIDEO cu rezumatul meciului Parma - Roma 2-0:

Etichete: as roma , parma , dennis man , valentin mihaila , parma as roma
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă