Românii îşi fac provizii de teama scumpirilor şi a restricţiilor. Magazinele au decis limitarea cantităţii de produse de primă necesitate achiziţionate de o singură persoană

1 lună in urmă 18

Uleiul și zahărul dispar rapid după ce ajung pe rafturi, cererea fiind, la momentul actual, mult mai mare decât oferta. Şi asta în pofida faptului că aceste produse s-au scumpit deja, prețul plătit de suceveni fiind deja cu 40-50% mai ridicat față de acum câteva săptămâni, scrie Monitorul de Suceava.

Românii îşi fac provizii de teama scumpirilor

În mai multe lanţuri de magazine din Suceava pot fi văzute anunţuri de genul ”Stimați clienți! Vă informăm că achiziționarea uleiului/zahărului este limitată la o cantitate de 20 de bucăți per client. Vă mulțumim!”.

Zahărul se vinde la un preţ de peste 3 lei/kg, în timp ce un litru de ulei a ajuns să coste aproximativ 8 lei. Precauţi, sucevenii preferă să-şi facă stocuri aşteptându-se la noi valuri de scumpiri. O nouă majorare a preţului este previzibilă ca urmare a creşterii preţului la materiile prime. Floarea-soarelui, de pildă, se vinde de pe câmp cu mai bine de 2 lei/kg, un preţ de aproape două ori mai mare faţă de anul trecut.

Citeste si Inflaţia a ajuns la 6,3% în septembrie. Pâinea, uleiul şi cartofii au înregistrat cele mai mari scumpiri

Totodată, şi majorarea tarifelor la utilităţi, dar şi a benzinei şi motorinei vor impacta puternic preţurile produselor alimentare.

Şi produsele perisabile, pâine şi laptele în principal, s-au scumpit, iar agenții economici din aceste industrii se aşteaptă la noi creșteri ale prețurilor în perioada imediat următoare.

Rafturile magazinelor, golite în timp-record după aprovizionare

Iar această situaţie se întâlneşte nu doar la Suceava. Şi clujenii îşi fac stocuri de produse de primă necesitate de teama scumpirilor, dar şi a restricţiilor. Asta în ciuda faptului că autorităţile au dat asigurări că accesul clienţilor nu va fi îngrădit în magazine, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi.

Zahărul, uleiul şi făina dispar în timp-record de pe rafturi. O fotografie postată recent pe Facebook, surprinsă într-un hipermarket din Cluj, arată rafturi aproape goale, pe care se mai găsesc doar câteva pungi răzleţe de făină.

Citeste si Benzina se apropie de 7 lei litrul. Analist economic: „Efectele scumpirii carburanților le vom resimți în tot ceea ce cumpărăm”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă