Românii ar putea să se vaccineze împotriva COVID-19 în farmacii, anunță Nelu Tătaru

1 lună in urmă 1

Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că românii ar putea să se vaccineze în farmacii, iar acestea ar putea deveni centre de vaccinare, informează Mediafax.

Nelu Tătaru a precizat că acest subiect a venit ca ”o propunere” în timpul discuțiilor cu reprezentanții asociațiilor Retailerilor Farmaceutici și Producătorilor de Medicamente Generice.

„Un subiect de interes venit ca o propunere a fost și posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a și întâmplat în anumite state din UE, precum Italia”, a spus Nelu Tătaru.

În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu. Nu putem exclude nicio discuție prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populației

Nelu Tătaru:

Fostul ministru al sănătății a dezvăluit că i-au fost semnalate situații în care comunicarea dintre medicii de familie și farmaciști nu este încă una foarte eficientă și, din acest motiv, de foarte multe ori se ajunge la a se prescrie medicamente care nu se mai găsesc în lanțurile farmaceutice.

„În acest sens, trebuie găsite soluții pentru a îmbunătăți comunicarea dintre medicii de familie și farmaciști. Nu puteam trece cu vederea nici fenomenul care a luat o mare amploare în ultima perioadă: achiziționarea și administrarea de medicamente, fără a se consulta medicul sau farmacistul”, a declarat Nelu Tătaru.

”Este extrem de îngrijorător cum acestea ajung să fie vândute pe diferite platforme, iar medicamentația să se administreze în funcție de comentariile sau sfaturile neprofesioniste care se regăsesc în acel spațiu de comunicare”, a conchis Nelu Tătaru.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă