România va sprijini începerea vaccinării în Republica Moldova

1 lună in urmă 1

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al CNCAV, pleacă, joi, în Moldova, pentru a ajuta la vaccinarea anti-Covid-19.

Delegația va merge la Chișinău pentru discuții pregătitoare cu autoritățile responsabile moldovene în vederea implementării unei părți a pachetului de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova.

Acest pachet de asistență a fost anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, în timpul vizitei oficiale de la Chișinău, din 29 decembrie 2020:

Delegația din România va împărtăși bune practici și lecții învățate pe parcursul desfășurării campaniei de vaccinare la nivel național. Totodată, vor fi evaluate elementele legate de situația epidemiologică din R. Moldova, va fi analizat stadiul pregătirilor pentru demararea procesului de vaccinare și, ținând cont de mecanismele relevante în domeniu de la nivelul UE, vor fi discutate opțiunile pentru furnizarea de către partea română a dozelor de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova”, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat oficial.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă