România va folosi doar 3 seruri de vaccin în lupta anti-Covid! Imunizarea cu AstraZeneca, OPRITĂ din ianuarie 2022

1 săptămână in urmă 20

Vaccin AstraZeneca / Inquam Photos / Octav Ganea Vaccin AstraZeneca / Inquam Photos / Octav Ganea

România va renunța, cel mai probabil, la vaccinul AstraZeneca începând din ianuarie 2022, din cauza numărului mic de doritori. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță,  coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, propunerea a fost făcută oficial Ministerului Sănătății de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

MARŢI, 23 NOIEMBRIE 2021, 13:10

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

"În unanimitate s-a luat decizia la nivelul CNCAV să propunem Ministerului Sănătății să renunțăm la vaccinul AstraZeneca din ianuarie 2022, având în vedere că este un număr foarte mare de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin. Flacoanele sunt multi-doză, cu 10 doze, iar procentul de doze sacrificate este foarte mare. Din punct de vedere cost-eficiență a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătății", a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit medicului militar, în acest moment, în România, nu sunt disponibile doze de vaccin AstraZeneca, dar țara noastră urmează să recepționeze o nouă tranșă din acest vaccin pentru persoanele care au făcut doza 1.

Țara noastră va folosi, în continuare, serurile de la Pfizer/BionTech, Moderna și Johnson&Johnson.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă