România va avea un nou decar după neconvocarea lui Alexandru Maxim! Cine va purta tricoul cu numărul 10

1 săptămână in urmă 29

  • Media: Fotbal Club, luni, 19:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Argeș - CFR Cluj, luni, 20:30, Digi Sport 1

România va avea un nou decar după neconvocarea lui Alexandru Maxim! Cine va purta tricoul cu numărul 10

Maxim a fost cel care a purtat acest tricou în ultima perioadă la naționala României, însă rolul de decar îi va reveni de acum lui Nicolae Stanciu. Fotbalistul celor de la Wuhan Three Towns traversează un moment foarte bun în China, iar evoluțiile sale l-au convins pe Edi Iordănescu că nu poate lipsi de la lot.

Nu va fi pentru prima dată când Stanciu poartă tricoul cu numărul 10 la prima reprezentativă, însă fotbalistul a preferat la ultimele meciuri să evolueze cu numărul 23. 

stanciuu

Nicolae Stanciu / Foto: FRF TV

Motivul absenței lui Alex Maxim de la echipa națională

Se pare că Edi Iordănescu a fost nemulțumit de atitudinea pe care Alex Maxim a avut-o la partidele din luna iunie, unde România a avut trei înfrângeri și o victorie.

Selecționerul l-a convins pe mijlocașul ofensiv să nu se retragă de la națională și să onoreze în continuare convocările, însă totul a fost în cele din urmă în defavoarea sa, notează AS.ro.

Muzica orașelor este pașaportul tău către locurile care au oferit lumii 6 dintre cei mai mari compozitori. Pe Digi Life și Digi Online, azi de la ora 20:00

În ciuda faptului că a fost dezamăgit de modul în care s-a prezentat Alex Maxim, sursa citată notează faptul că acesta nu a ieșit de tot din calculele selecționerului și ar putea fi chemat la următoarele acțiuni ale echipei naționale.

Iordănescu chiar a ținut să precizeze la un interviu acordat înainte de partidele cu Bosnia și Finlanda că va ține cont de atitudinea jucătorilor care vin la lot.

"Reperele sunt clare și criteriile de selecție la fel. Valoarea, forma de moment și acum, mai mult ca niciodată, am mai adăugat un lucru pe care eu îl consider capital, mentalitatea. Aici înseamnă dorința cu care se vine la lot, ardoarea, ambiția, devotamentul, capacitatea de a oferi totul pentru echipa națională.

Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa națională, mai bine să nu mai vină. Îmi doresc să schimbăm mentalitatea, îmi doresc o altă energie, să dăm totul pe teren și să nu avem niciun regret.

Pentru asta, e nevoie de jucători tineri, care să aducă energie, să se creeze o emulație. Și am mari pretenții de la cei cu experiență să-i ajute pe cei noi să se integreze. E clar că obiectivul e să producem rezultate, dar și să consolidăm munca depusă", a spus Edi Iordănescu, pentru FRF TV.

Etichete: alexandru maxim , nicolae stanciu , numar 10 , romania decar


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă