România – Ungaria 2-1, la Euro U21. Tricolorii mici au întors rezultatul și continuă lupta pentru calificarea în „sferturi”

2 săptămâni in urmă 3

România a depășit Ungaria, 2-1 în al doilea meci al „tricolorilor mici” la Campionatul European U21, disputat sâmbătă, 27 martie, la Budapesta, pe arena ”Uj Bozsik”. Maghiarii, în inferioritate numerică din minutul 42, au deschis scorul în partea a doua, însă, în ciuda unui arbitraj slab, elevii lui Adrian Mutu a reușit să răstoarne tabela, Mățan (70) și Pașcanu (87) și să-și păstreze intacte șansele de calificare în „sferturi”.

România – Ungaria 2-1

Au marcat: Mățan 70, Pașcanu 87/ Csonka 56.

Partida a putut fi urmărită în format livetext pe site-ul GSP.ro.

2-1, min. 87: Pașcanu înscrie din careul mic, după un corner bătut de Olaru și deviat de Adi Petre.

1-1, min. 70: Mățan driblează doi adversari și înscrie un gol de generic, aproape de vinclu, din interiorul careului.

Min. 57, 0-1: Csonka deschide scorul, după o centrare a lui Deutsch.  Acțiunea a pronit după un duel în care Haruț a fost faultat de Kiss, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Min. 43: Szoke vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

A început meciul de la Budapesta.

România are nevoie de victorie pentru a aborda ultima etapă, cu Germania, având șanse mari la calificarea în „sferturi”.

În prima rundă a grupelor, România U21 a remizat cu Olanda, 1-1, în vreme ce Ungaria a fost învinsă categoric de Germania, 0-3.

„Meciul va avea o încărcătură foarte mare. Derby-ul rămâne derby pentru noi, așa îl vedem, un meci foarte greu. Sunt sigur că Ungaria va juca cu multă ambiție, așa cum o vom face și noi. Sper să câștigăm. Eu cred că avem o echipă mai valoroasă. Cred în echipa mea, sunt sigur că băieții sunt conștienți de asta. Vă spun că suntem peste ei, chiar dacă nu cu mult. Suntem conștienți că dacă vom lua cele 3 puncte vom fi într-o poziție favorabilă de a ieșit din grupe”, a declarat selecționerul Adrian Mutu la conferința de presă de vineri.

Sâmbătă, tricolorii au făcut ultimul antrenament, în fapt o mișcare în hotel care a constat în exerciții de stretching și activare pentru meci.

Sâmbătă de dimineață au sosit rezultatele testelor Covid-19 efectuate vineri, aceasta fiind testarea oficială UEFA înainte de meciul Ungaria U21 – România U21. Toate rezultatele delegației sunt negative!

Echipa probabilă:

ROMÂNIA U21: 1. A. Vlad – 16. Haruț, 15. Chindriș, 4. Pașcanu, 2. Boboc – 22. Olaru, 8. M. Marin (cpt.), 11. A. Ciobanu – 10. Moruțan, 21. Ad. Petre, 7. Cîmpanu. REZERVE: Aioani, Eșanu, Ciobotariu, Drăgușin, Vlădoiu, Opruț, Oaidă, Dulca, Itu, Oct. Popescu, G. Ganea, Mățan. SELECŢIONER: Adrian Mutu

Campionatul European de tineret este organizat de două țări, Ungaria și Slovenia, și împărțit în două faze: grupele se joacă între 24 și 31 martie, iar fazele finale în 31 mai („sferturi”) și 3-6 iunie (semifinalele și finala). Primele două echipe din cele 4 grupe se califică în sferturile de finală, care se joacă pe 31 mai la Budapesta, Szekesfehervar, Maribor și Ljubljana. Finala e pe 6 iunie, la Ljubljana.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă