România U21 - 1998 vs 2021. Victor Pițurcă: "Nu există comparație"

4 săptămâni in urmă 2

Liga 2: Metaloglobus - Rapid, duminică, 15:00, Digi Sport 1

Liga 2: U Cluj - Petrolul, duminică, ora 15:00, Digi Sport 2

La EURO 1998 U21, România a avut în componență fotbaliști care apoi au făcut pasul atât la prima reprezentativă, cât și la echipe de top ale Europei. Cu toate acestea, elevii lui Victor Pițurcă au ocupat doar locul 7, după ce au fost învinși de Olanda (1-2) și Germania (0-1) și s-au impus în fața reprezentativei Rusiei.

Victor Pițurcă: "Nu putem compara. Lobonț, o clasă-două peste Vlad, Contra a jucat la Milan și Atletico"

Victor Pițurcă a făcut o paralelă între primul 11 cu care a început duelul inaugural contra Olandei în 1998 și echipa pe care a trimis-o în teren Adrian Mutu în primul meci al României la EURO 2021 U21, tot împotriva batavilor. Fostul selecționer a mers în general pe mâna foștilor săi jucători.

România U21 1998: Lobonț - Contra, Iencsi, Lincar, Miu - C. Munteanu, Hîldan, Frăsineanu - Fl. Petre, Dănciulescu, LuțuRomânia U21 2021: Vlad - Haruț, Ciobotariu, Pașcanu, Boboc - Olaru, M. Marin, Ciobanu - Moruțan, G. Ganea, Mățan

"Nu putem compara, acum avem perspectiva a ceea ce au ajuns (n.r.- cei din 1998). Lobonț era cel puțin o clasă-două peste Vlad. E distanță mare ca valoare. Haruț și-a câștigat nume la FC Botoșani. La FCSB nu joacă și va fi și greu să joace pentru că postul lui e fundaș dreapta și văd că Gigi nu e mulțumit de el. Contra a jucat la echipe mari, nu se compară, la Milan, la Atletico...

Nu există comparație. Iencsi a jucat la Rapid, la echipa națională, a jucat și în Rusia, poate o să ajungă și Ciobotariu, nu zic nu. Pașcanu în ultimul timp a jucat în Liga a 2-a (n.r.- la Ponferradina/Spania).

Lincar nu era fundaș central, aici a fost o greșeală a mea. În preliminarii, am jucat cu Crăciunescu fundaș central, de la Craiova. Și a avut o perioadă mai proastă și nu l-am convocat la turneul final. A fost o mare greșeală a mea", a declarat Victor Pițurcă, la emisiunea Fotbal Club.

Victor Pițurcă: "Moruțan va ajunge un jucător foarte bun și va juca la echipe mari"

"Nu putem să comparăm. Boboc poate să devină un fotbalist bun, Miu era fundaș central, l-am băgat eu fundaș stânga. Îmi place Olaru, e un jucător bun, poate să ajungă la un nivel bun, dar deocamdată mai are de tras să-l ajungă pe Cătălin Munteanu. Ciobanu e un jucător de perspectivă, trebuie să demonstreze.

Eu nu-l văd pe Moruțan în partea dreaptă, el acționează mai mult în zona centrală, în comparație cu Petre Florentin care era un jucător excepțional de bandă. Petre a fost un jucător important, a jucat la Dinamo, la echipa națională, s-a impus chiar dacă era mic de statură.

Avea calități native, plasament. A jucat și la turneul final. Moruțan, dacă va continua așa, va ajunge un jucător foarte bun și va juca la echipe mari. Dănciulescu are un statut important, a marcat atâtea goluri, a jucat la Dinamo. Luțu, eu stau să mă mai gândesc cum nu a putut să ajungă, era un fotbalist fantastic", a încheiat fostul selecționer Victor Pițurcă.

România U21 a remizat la debutul la Campionatul European, 1-1 cu Olanda, și pentru elevii lui Adrian Mutu urmează duelul cu Ungaria, programat sâmbătă, 27 martie, de la ora 19:00. Țara gazdă vine după o înfrângere la scor, 0-3, în fața Germaniei.

Etichete: victor piturca , romania u21 , romania u21 1998 , romania u21 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă