Romania trimite in Slovacia o echipa medicala care va sustine eforturile de combatere a pandemiei COVID-19

1 lună in urmă 1

O echipa compusa din 5 medici si 9 asistenti medicali este pregatita sa ajute autoritatile medicale de la Bratislava, aceasta urmand sa fie insotita de doi reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, a informat duminica un comunicat al Guvernului.

"Romania raspunde solicitarii de asistenta internationala lansata de autoritatile din Slovacia. Acest raspuns exprima solutia concreta a solidaritatii Uniunii Europene fata de statele membre. Autoritatile medicale din Slovacia au acum mai mult ca niciodata nevoie de ajutor, iar mesajul nostru este unul simplu - "personalul medical din Slovacia nu trebuie sa fie singur in aceasta lupta neechilibrata cu acest inamic invizibil; Nu sunteti singuri"", a precizat comunicatul Executivului.

In contextul sustinerii eforturilor de combatere a raspandirii virusului SARS-CoV-2 si urmare a activarii Mecanismului European de Protectie Civila - solicitare primita de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in calitatea sa de punct national de contact, de la Centrul de Coordonare a Raspunsului la Urgenta al Comisiei Europene (ERCC) - Guvernul Romaniei doreste sa sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate in anestezie si terapie intensiva, a adaugat sursa citata.

Astfel, precizeaza Guvernul, o echipa compusa din 5 medici si 9 asistenti medicali este pregatita sa ajute autoritatile medicale de la Bratislava. Echipa va fi insotita si de doi reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Misiunea este prevazuta sa dureze 21 de zile.

Atat personalul medical, cat si personalul IGSU care va asigura suportul pentru desfasurarea in bune conditii a misiunii, inclusiv legatura cu autoritatile slovace, sunt pregatiti sa inceapa deplasarea imediat ce oferta Romaniei va fi acceptata de Ministerul Sanatatii din Slovacia, a mai precizat Executivul.

Actiunea este finantata de Comisia Europeana prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgenta pe teritoriul Uniunii).

Citeste si:

Cand s-ar putea deschide Aeroportul "Constantin Brancusi" din sudul BucurestiuluiVIDEO Senatoarea Sosoaca, discurs violent in fata minerilor din Lupeni: "Daca nemernicul de Arafat va interzice Pastele, trebuie sa rezistati!"Naomi Osaka are un iubit celebru care e "certat" cu tenisul. Rapperul nici nu stia cu cine s-a cuplatCe salarii au pompierii de la ISU Dobrogea, unde mai multi angajati au fost sanctionati pentru interventia de la ConstantaCriptomoneda-vedeta a internetului: a crescut de 5 ori intr-o luna
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă