România, sub alertă de vreme rece, cu ger și ninsori. ANM: „Precipitațiile sunt în restrângere”

2 săptămâni in urmă 11


Vremea va fi deosebit de rece astăzi, 12 februarie, în majoritatea regiunilor, cu ger și ninsori, care însă se vor estompa din această noapte, au precizat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru Libertatea.


"Sunt ninsori în zona de Nord-Est, în Transilvania și în zona de munte, dar în restrângere. Adică, de astăzi, precipitațiile se duc și vor mai fi doar în zona montană sau în nord, dar trecător și slabe cantitativ", au explicat reprezentanții ANM.


"De remarcat este că vântul va prezenta astăzi intensificări, mai ales la munte, de peste 100 de kilometri pe oră, și temporar în toate regunile. Dimineața este ger și va fi o vreme deosebit rece în aproape toată săptămâna, în cea mai mare parte a țării", mai informează ANM.


Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a precizat pentru Libertatea că "vor fi zone unde temperatura nu va trece ziua de -10 grade Celsius, adică va fi ger, mai mult în zonele depresionare și în nordul țării".


România se află sub coduri galben și portocaliu, ceea ce înseamnă răcire accentuată în toate regiunile, ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă