România și UE sprijină din nou Republica Moldova: trimit împreună aproape 100.000 de doze de vaccin anti-Covid

1 lună in urmă 1

Președintele Maia Sandu a anunțat, vineri, pe pagina sa de Facebook că astăzi va sosi în Republica Moldova primul lot de vaccinuri din cele aproape 100.000 de doze promise până la finele lunii martie. Acestea sunt oferite de România și UE fie bilateral, fie prin intermediul platformei internaționale COVAX.

„Azi mai vine un lot de vaccin. În total, până la sfârșitul lunii martie, în Republica Moldova vor ajunge 46.000 de doze de vaccin prin platforma COVAX și alte 50.000 din donația oferită de România. Le mulțumim încă o dată donatorilor COVAX și României pentru sprijin și solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toți”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Președinte Republicii Moldova mai anunță că a cerut Ministerului Sănătății de la Chișinău să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați pe zi.

„Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni”, a mai scris Maia Sandu.

Republica Moldova se confruntă cu situație gravă în privința luptei împotriva coronavirus. Bilanțul oficial arată că peste 210.000 de persoane s-au infectat deja (circa 10% din populația internă în acest moment), dar cifrele neoficiale indică un număr și mai mare. De asemenea, 4.472 de persoane și-au pierdut viața, iar autoritățile gândesc în acest moment un nou „lockdown” în speranța reducerii numărului de cazuri de coronavirus.

Foto: Camioane cu ajutoare medicale ale României aduse la Chișinău în februarie 2021/ Photo: Mădălin Necșuțu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă