România și Bulgaria, discuții cu statele din grupul Vișegrad 4 pe tema negocierilor din UE pentru pachetul climatic și impactul asupra economiei

1 lună in urmă 37

Reprezentanţii ţărilor din grupul Vișegrad (Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia) și cei ai României și Bulgariei au avut marți consultări pe tema politicii UE „Fit for 55” (Obiectivul 55%), un pachet complex de propuneri al UE privind protecţia climei – a afirmat Attila Steiner, secretar de stat al Ministerului Inovaţiei şi Tehnologiei, citat de agenția maghiară publică MTI.

Cea mai recentă propunere a Comisiei Europene include aproximativ 17 modificări legislative și va determina nivelul emisiilor nocive care urmează să fie atins până în 2030.

El a subliniat că pachetul Comisiei include o propunere de extindere a costurilor emisiilor de dioxid de carbon asupra populaţiei şi sectorului transporturilor. Acest lucru ar însemna că gospodăriile ar trebui să contribuie şi ele la finanţarea costurilor, ceea ce ar pune o povară suplimentară semnificativă pe familiile din Europa.

Pachetul UE „Fit for 55” va avea un impact major și asupra industriei din statele europene, rin creșterea costurilor cu energia tradițională.

Ungaria susține că este important ca această sarcină să nu fie asumată de gospodării, ci de marii poluatori care sunt responsabili pentru emisiile de dioxid de carbon. Opinia Budapestei a fost susţinută şi de celelalte ţări V4, precum şi de România şi Bulgaria, potrivit MTI.

Oficialul maghiar a explicat că celălalt scop principal al reuniunii a fost să se pună de acord şi să se pregătească pentru conferinţa climatică care va avea loc în noiembrie la Glasgow. Potrivit secretarului de stat maghiar, există multe puncte comune care leagă ţările din regiune. El a citat ca exemple administrarea eliminării cărbunelui şi tranziţia echitabilă. Un alt subiect de discuţie a fost dezvoltarea transportului electric. (sursa foto: Pixabay)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă