România și alte 22 de state membre UE, sancționate de Comisia Europeană pentru că nu au implementat ”directiva Youtube” care reglementează activitatea platformelor de video

3 luni in urmă 36

Comisia Europeană a lansat luni procedura de sancționare (infringement) împotriva a 23 de state membre, printre care și România, pentru că nu au transpus noua legislație europeană privind funcționarea platformelor de video – fie canale TV tradiționale, fie platforme online de video, potrivit unui comunicat al executivului european.

Termenul – limită pentru adoptarea directivei UE era 19 septembrie 2020 și a fost respectat de doar patru state membre: Danemarca, Ungaria, Olanda și Suedia.

Noua legislație se aplică posturilor clasice TV, dar și platformelor care găzduiesc clipuri video, precum Youtube și Facebook. Directiva nu se aplică site-urilor de presă sau blogurilor care încorporează din când în când clipuri video, dar site-urile de presă care au secțiune video vor fi vizate de prevederi.

Noile reguli au ca scop protecția minorilor în fața conținutului cu potențial dăunător, dar și a tuturor utilizatorilor. Statele membre vor fi obligate să ia măsuri pentru ca furnizorii de conținut video să își protejeze utilizatorii de incitare la violență, ură sau în fața conținutului xenofob, rasist etc.

Ca atare, furnizorii de conținut video vor fi obligați să creeze mecanisme de raportare a conținutului dăunător, de verificare a vârstei utilizatorului, control parental.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă