Romania, scoasa la taraba: Teoria unui economist despre cum ne sabotam si vindem tara ieftin

1 lună in urmă 1

Romania este scoasa la taraba, adica anumite sectoare din economie sunt sabotate intentionat pentru a fi vandute ieftin strainilor, este teoria unui economist.

"De ce nu se dau bani la firme (mai ales in turism)? Pentru ca exista multe companii transnationale care vaneaza asseturi (active, companii) ieftine. Nu dai bani la companiile romanesti, ele cad, antreprenorii sunt sufocati de datorii si unii nu mai alta cale decat de a vinde. Cum vand? Pai dupa un an ca 2020 cum sa vanda? IEFTIN, ca bilantul e cu pierderi", spune economistul Adrian Caciu.

Potrivit lui, acest lucru este valabil in mai multe sectoare, turismul e pe intelesul tuturor (hoteluri, pensiuni, hosteluri etc.). La fel si la terase, baruri si restaurante. La agricultura e si mai si.

"Aici miza e de 10 ori mai mare, dar e si strategica avand legatura cu securitatea alimentara a populatiei.Avem multe ferme medii si mari aproape de faliment pentru ca oficialii romani nu vor sa dea despagubiri fermierilor. Daca cineva crede ca Franta sau alte tari s-au bucurat ca Romania a fost in topul statelor cu productii in anii trecuti, se inseala amarnic. Acum este PAY-BACK time!", a mai spus Adrian Caciu pe pagina sa de Facebook.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Acesta este de parere ca fermele ajung la sapa de lemn, pline de datorii, iar multi fermieri vor fi nevoiti sa vanda. Si vin italienii, spaniolii, francezii, germanii, olandezii si cumpara.

Romania, scoasa la taraba si vanduta ieftin


"De unde au bani? Pai, daca nu stiti, toate aceste tari au credit de portofoliu pentru "abroad affairs/overseas investments". Adica statul si bancile dau credite pe 20-30 de ani daca un cetatean francez, italian, olandez, german, spaniol cumpara afaceri in strainatate. Credit cu dobanda negativa. Credit la nivel de milioane de euro per cetatean. Lucrurile acestea sunt cunoscute de oficialii romani si imi asum ce spun! Este un fenomen de acaparare care nu a inceput acum ci a inceput cu terenurile agricole", mai spune economistul.

Acum se va concentra pe companii, pe ferme, cu toate activele (terenuri proprietate, arenda sau concesiune, tractoare, utilaje etc.). Nu se face nimic pentru capitalizarea fermierilor. Asa cum nu se face nimic pentru capitalizarea antreprenorilor in general.

"Poate am uitat sa va spun, dar evaziunea fiscala in agricultura este de 3,4 miliarde euro anual. Poate am uitat sa va spun ca marii traderi de cereale (americani, olandezi, germani, chinezi) sunt pe pierdere an de an si nu platesc taxe statului roman. Poate am uitat sa va spun, dar deficitul comercial cu produse agroalimentare s-a amplificat in anul 2020 cu peste 30%. Acel juramant depus la investirea actualilor demnitari este un juramant stramb. Romania este scoasa la taraba!", mai spune economistul.

Mai puteti citi:

Salarii inghetate: Cat castiga angajatii din Ministerul Muncii sau Casa de Pensii. Cu sporuri, functiile de conducere ajung la 10.000 de lei lunar
ANALIZA Ce sanse are Europa sa se apere fara sprijinul SUA in fata unei agresiuni a Rusiei
Cofetarie obligata sa despagubeasca un topmodel pentru ca i-a folosit imaginea fara acordul sau
De ce titlurile de stat Tezaur inceteaza sa mai fie profitabile din aceasta luna. Titlurile de stat, depasite de dobanzile la economii
Niciun partid nu a avansat o propunere pentru inlocuirea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă