România, reprezentată de două tinere la unul dintre cele mai importante evenimente de drift din Europa. Alice Ene și Natalia Iocsak, gata să impresioneze din nou | EXCLUSIV

1 lună in urmă 18

Peste 90 de piloți de drift vor concura vineri și sâmbătă la Matador Trackwood Drift Festival, în Ungaria, pe circuitul Rabocsring din Mariapocs, care se află la doar 30 de kilometri de granița cu România. Țara noastră este reprezentată de mai mulți piloți, printre care și adolescentele Alice Ene (14 ani) și Natalia Iocsak (16 ani). Sorin Ene, tatăl tinerei Alice Ene, a făcut câteva declarații în exclusivitate pentru ProSport.ro despe acest eveniment

Evenimentul, care reunește Campionatul Național al României la Drift, cel maghiar, dar și pe cel european, este unul dintre cele mai importante de pe bătrânul continent.

Alice și Natalia sunt elevele lui Sorin Ene, tatăl lui Alice Ene și unul dintre cele mai importante nume al curselor de drift din România. Natalia a ajuns la Șocala de Drift Sorin Ene în 2018.

România, reprezentată de două tinere la unul dintre cele mai importante evenimente de Drift din Europa. Alice Ene și Natalia Iocsak, gata să impresioneze din nou

Alice Ene a obținut licența de pilot profesionist de drift în anul 2020, în luna noiembrie, fiind cel mai tânăr pilot profesionist de drift la nivel mondial. Recent, la o la o etapă a Drift Kings din Grecia, Alice a obținut titlul de „Regină a Driftului”.

Sorin Ene face parte și el din cei 19 piloți care vor lua parte la concurs. În această categorie din țara noastră mai sunt prezenți Rareș Girda (Baia Mare), Călin Ciortan (București) și Răzvan Fratianu (Suceava). Piloții Sorin Ene și Mitrache Marius au fost primii piloți care au reprezentat România la un Campionat european, în anul 2008.

„A patra etapă din Campionatul Național de Drift este una comună cu omologii din Ungaria. Este comună și cu o puternică etapă europeană, Drift Kings, unde la secțiunea Drift Queen se vor duela două reprezentante ale României, Alice Ene și Natalia Iocsak. Ele sunt și singurele fete din campionatul național Românesc care ajung să se lupte la nivel european pentru cea mai înaltă distincție adresată fetelor în acest puternic campionat european: „Drift Queen”.

E o onoare deja pentru Alice, pentru că Natalia are deja experiență de doi trei ani. Alice are ce învăța de la Natalia, din experiența ei. Este o etapă care aliniază la start peste 100 de piloți în trei clase: Clasa Pro, Clasa Pro 2 și Clasa Pro Street. Mai este o competiție Drift Legend, desfășurată în același timp cu prima competiție”, a declarat Sorin Ene pentru ProSport.

The post România, reprezentată de două tinere la unul dintre cele mai importante evenimente de drift din Europa. Alice Ene și Natalia Iocsak, gata să impresioneze din nou | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă