România rămâne fără niciun pat liber la ATI pentru pacienții bolnavi de COVID

4 săptămâni in urmă 14

România este în continuare fără paturi neocupate la ATI de bolnavii COVID, în timp ce numărul pacienților internați la Terapie Intensivă a ajuns la 1.902, potrivit datelor anunțate joi, 4 noiembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.751 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Pe lângă acestea, la nivel național există o rezervă operațională de 178 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, menționează GCS.

La  nivel național, la acest moment nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Grupul de Comunicare Strategică:

Autoritățile mai precizează că se lucrează în continuare la operaționalizarea de paturi și la asigurarea personalului medical necesar.

”Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite GCS.

Joi, 4 noiembrie, autoritățile au anunțat 489 de decese COVID, dintre care 55 anterioare. De asemenea, au fost confirmate 8.971 de cazuri de persoane infectate, rezultate după prelucrarea a 58.389 de teste.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă