România primește din Lombardia 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, folosiți în tratamentul pacienților cu COVID-19

5 zile in urmă 16

Cele circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali vor fi aduse marți seară din Milano de o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale. Avionul militar va ateriza la Baza 90 din Otopeni, în jurul orei 21.00.

”Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziție a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul MApN.

Misiunea are loc în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, iar solicitarea de ajutor a fost făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene.

Dozele vor fi distribuite cu vehicule ale IGSU.

”Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (Spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane”, mai arată sursa citată.

La finalul lunii septembrie, Comisia Europeană a semnat un contract cadru de achiziţie cu compania farmaceutică Eli Lilly pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali. 18 state membre au semnat un acord comun pentru achiziţia a 220.000 de astfel de cure de tratament.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă