România poate să scrie din nou istorie la EURO U21: „De mult n-am mai văzut o generație așa bună! Mutu e un idol”. Ce spune un fost oficial de la Dinamo despre Radu Drăgușin și Octavian Popescu | EXCLUSIV

1 lună in urmă 2

Gabi Răduță, fostul șef al academiei de copii și juniori de la Dinamo, a declarat, în EXCLUSIVITATE pentru ProSport, că naționala României U21 poate să repete anul acesta performanța istorică de acum doi ani de la Campionatul European, având în vedere că selecționerul Adi Mutu are la dispoziție mulți jucători talentați.

Formația antrenată de Adrian Mutu este una dintre cele 16 echipe care vor juca la turneul final din Ungaria și Slovenia, o competiție desfășurată într-un sistem atipic. Cele 16 echipe calificate, adică cele două țări gazdă, câștigătoarele celor nouă grupe de calificare și cele mai bune cinci locuri doi, vor fi repartizate în patru grupe a câte patru formații.

Gabi Răduță afirmă că România are o generație foarte bună de jucători U21. Ce spune despre Octavian Popescu, Olimpiu Moruțan și Radu Drăgușin

Fostul oficial dinamovist este de părere că naționala condusă de Adrian Mutu îi poate face din nou pe români mândri cu jucători care deja impresionează la echipele de club, fie ele din țară sau din străinătate.

„De mult n-am mai văzut o generație așa bună de jucători! Ei au precedentul semifinalei de acum doi ani. Sunt jucători U21 care joacă de 3-4 ani în Liga 1.

Îmi plăcea foarte George Câmpanu de la Craiova, Octavian Popescu de la FCSB. Evident, îmi plac și tinerii de la Dinamo, dar nu vreau să dau nume. Moruțan este iarăși foarte bun! Mai este și Constantin Dima, de la Desna, din Ucraina, care este o opțiune bună pentru postul de fundaș central. 

Spre deosebire de FCSB, cei de la Dinamo n-au avut șansa de a avea constanță în jocuri.

Îl cunosc și pe Radu Drăgușin. Când era la academia Regal Sport, ei se antrenau pe Metaloglobus și ne intersectam. Era un copil, nu era dezvoltat fizic. După un an de Italia, arăta mult mai bine”, a spus fostul oficial de la Dinamo.

În continuare, Răduță a spus pentru ProSport fundașul lui Juventus Radu Drăgușin, ajuns în Peninsulă în 2018, s-a dezvoltat foarte mult din momentul în care a semnat cu formația din Torino și a dezvăluit ce tehnici folosesc italienii pentru a-i pregăti pe jucători.

„Am vizitat mai multe academii din Europa și am fost și la academia lui Juventus. Dacă vorbim de pregătirea fizică, ei au un circuit în care fiecare jucător are o cartelă pusă de antrenor. Jucătorului i se dă un program, care se introduce în aparat, iar până când fotbalistul nu își atinge obiectivul, cartela nu iese din aparat”, arată fostul oficial din „Ștefan cel Mare”.

În continuare, Răduță arată că Adrian Mutu este foarte iubit de jucătorii de la naționala U21, care îl privesc ca pe un idol. Totodată, este de părere că selecționerul naționalei mici poate obține la EURO 2021 aceleași performanțe pe care le-a obținut și Mirel Rădoi atunci când ocupa aceeași funcție, în urmă cu doi ani.

„Știu că Adi Mutu e iubit de jucători și e ambițios, îmi doresc să facă treabă bună. Jucătorii îl percep ca pe un idol. Vă dați seama, este vorba de Mutu, au crescu cu el la televizor, când dădea goluri pentru naționala mare”, a conchis Gabi Răduță.

Ungaria, Slovenia, Rusia, Elveția, Olanda, Danemarca Spania, Anglia, Franța, Italia, Portugalia, Cehia, Germania, România și Islanda sunt echipele calificate la EURO 2021 U21.

Grupele EURO 2021 U21

Grupa A

Ungaria Germania România Țările de Jos (Olanda)

Grupa B

Slovenia Spania Cehia Italia

Grupa C

Rusia Islanda Franța Danemarca

Grupa D

Portugalia Croația Anglia Elveția

The post România poate să scrie din nou istorie la EURO U21: „De mult n-am mai văzut o generație așa bună! Mutu e un idol”. Ce spune un fost oficial de la Dinamo despre Radu Drăgușin și Octavian Popescu | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă