România plânge dispariția lui Ivan Patzaichin! Mesajele trimise de o țară îndoliată

1 lună in urmă 15

  • Preliminarii CM 2022: Germania - Armenia, duminică, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Elveția - Italia, duminică, 21:45, Digi Sport 2

Sportul românesc și așa aflat într-o criză existențială de mai mulți ani a primit o veste tragică duminică. Ivan Patzaichin, cvadruplul câștigător al medaliei de aur la Jocurile Olimpice, a încetat din viață și a lăsat un gol în inimile iubitorilor de sport din România care nu va putea fi niciodată umplut.

Mesajele de condoleanțe și regret au curs și semnifică cel mai bine "monumentul" care era Ivan Patzaichin, categorisit de mulți ca unul dintre cei mai mari atleți pe care sportul mondial i-a văzut.

Familia lui Ivan Patzaichin a avut un mesaj scurt, dar dureros: "Ivan nu se mai întoarce"

"Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce.Familia", stă scris pe pagina oficială a fostului mare sportiv.

"Legendele nu mor niciodată. Amintirea lui va rămâne veșnic printre noi... Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a fost mesajul scris în comentarii, de Lorena Popescu.

"Nu pot să cred! Câtă bunătate avea acest om în sufletul lui! Am avut onoarea să îl cunosc. Ce frumos se purta cu oricine îi vorbea! Mi-a acordat câteva momente și o poza împreună. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei!", a completat, Ileana Andone.

Omagiu superb adus de Cătălin Cârnu după decesul prietenului Ivan Patzaichin

Jurnalistul Radio România Actualități, Cătălin Cârnu, a fost alături de Ivan Patzaichin în ultimii 30 de ani, iar acum a vorbit despre dispariția uriașului campion: "Ne leagă o prietenie de mai bine de 30 de ani. Primul interviu pe care l-am făcut la Radio România Actualități a fost în 1992, cu Ivan Patzaichin.

Știam că suferă, știam că luptă, știam că de fiecare dată a ieșit învingător. A suferit cu demnitate. Mi-e greu să vorbesc de el la trecut, era un tip extraordinar. Niciodată nu a ridicat tonul, niciodată nu l-am văzut supărat pe cineva!

Toată lumea își amintește de bunătatea lui. Este un uriaș, l-am însoțit la multe competiții. Era uneori uimit că veneau la el sportivi tineri, care nu-l văzuseră concurând. În pandemie petrecea ore la telefon vorbind cu prietenii, îi întreba dacă sunt bine. Sunt prea multe amintiri care îmi vin în minte, îi rețin zâmbetul", a spus Cătălin Cârnu, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român : "Un campiOM s-a transformat în stea"

"E legendă... un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.
Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos.

Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Ivan va rămâne pentru noi un CAMPION între oameni și un OM între campioni! Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!", se arată în postarea Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Federația Română de Fotbal a transmis și ea un mesaj de condoleanțe

"S-a stins din viață unul dintre marii sportivi ai României, Ivan Patzaichin, la vârsta de 71 de ani. Condoleanțe familiei și celor apropiați!", se arată în postarea publicată pe pagina oficială de Facebook.

Peluza Cătălin Hîldan : "Cel mai mare campion"

"CEL MAI MARE CAMPION .Ivan Patzaichin a trecut linia de sosire. Și a făcut-o în grabă, astăzi, așa cum era învățat în lupta lui continuă cu fracțiunile de secundă. Mereu și-a lăsat adeversarii în urmă. Acum ne-a lăsat pe noi.

O cursă lungă cât toată Dunărea. De la Mila 23 până la Mila lui Dumnezeu, vâslind în amonte, împotriva cursului apei, împotriva morții, cu ultimul ciot din pagaia ruptă, rămânând până capăt

CEL MAI MARE CAMPION! Dinamoviști sau pur și simplu români, VĂ AȘTEPTĂM LA STATUIA LUI IVAN, începând de acum, pentru a-l aplauda pe cel care ne-a făcut atât de mândri în deceniile în care a dominat apele lumii și a făcut ca tricolorul să se ridice mai presus de orice alte flamuri!", a fost mesajul Peluzei Cătălin Hîldan.

Etichete: frf , cosr , ivan patzaichin , mesaje , peluza catalin hildan , decedat , pch
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă