România, pe plus la producția de vinuri 2021! Ce se bea toamna asta

3 săptămâni in urmă 19

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 18:38

3 citiri

România, pe plus la producția de vinuri 2021! Ce se bea toamna asta

Organizaţia Internaţională pentru Vie şi Vin apreciază că în 2021, producţia generală va fi extrem de mică, la un nivel apropiat cu cel din 2017.

Estimarea, medie, este de 250 de milioane de hectolitri de vin, o scădere cu 4% faţă de anul trecut.

În Europa, unele state au înregistrat însă recolte foarte bune, iar România, alături de Ungaria, Germania şi Portugalia, este una dintre țările pentru care anul 2021 a fost un an foarte bun.

Trio-ul marilor producători europeni Spania – Italia – Franța, care asigură 45 % din producția mondială de vin și 79% din cea europeană, a înregistrat o scădere importantă, în primul rând din cauza condițiilor climatice.

În emisfera sudică, 2021 este un an foarte bun, Chile, Argentina, Brazilia, Africa de Sud și Australia anunțând o creștere totală de 19% față de anul trecut.

Și în SUA producția a fost bună, peste cea din 2020, când incendiile au făcut ravagii.

TOPUL MONDIAL AL PRODUCĂTORILOR DE VIN

1. Italia

2. Spania

3. Franța

4. SUA

5. Australia

6. Argentina

7. China

8. Africa de Sud

9. Chile

10. Germania

România ocupă locul 14 în lume la producția de vinuri.

Ce vinuri se beau toamna

În timp ce vara este despre vinuri light, fresh și fructate, răcoritoare pentru temperaturile ridicate, toamna târzie este perioada ideală pentru vinurile călduroase care să te ajute să scapi de frigul de afară.

Toamna se aleg vinuri cu note și arome calde, iar vinurile dulci par a fi o alegere excelentă pentru acest moment.

Multă lume crede că toamna se bea doar vin roșu. însă lucrurile nu stau chiar așa, ba dimpotrivă, toamna este momentul perfect pentru vinuri albe și rosé aromate. “Vinurile care sunt învechite în butoaie din stejar sunt de cele mai multe ori potrivite pentru toamnă. Asta pentru că stejarul oferă vinului arome de scorțișoară, nucșoară și vanilie, mirosuri specific toamnei”, cred specialiștii de la crama Gârboiu, o cramă de tradiție din zona dealurilor Vrancei, multiplu medaliată la competițiile internaționale.

Citeste si:

A doua medalie pentru Robert Glință la Europeanul de natație. Românul a stabilit un nou record național

Sportivul Robert Glinţă a câştigat, vineri, medalia de argint în proba de 100 metri spate din cadrul Campionatelor Europene de nataţie în bazin scurt de la Kazan. El a stabilit şi un record...

România și Ucraina fac presiuni pentru suplimentarea trupelor NATO în zona Mării Negre. ”Rusia pune în pericol nu numai statele de coastă ale Mării Negre”

Ucraina și România doresc ca aliații occidentali să-și intensifice prezența militară în Marea Neagră, acuzând Rusia că militarizează regiunea, potrivit scrisorilor obținute de Defense...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă