România nu s-a calificat niciodată la două ediții consecutive la Jocurile Olimpice! Va reuși acum?

1 lună in urmă 2

Naționala feminină a României va participa pentru a patra oară consecutiv în calificările turneului olimpic, începând cu 2008, 2012, 2016 și acum... 2021. Statistica arată însă că "tricolorele" nu au reușit niciodată să obțină bilete la două ediții consecutive ale Jocurile Olimpice.

Calificări din 8 în 8 ani

În 2008, naționala condusă de Gheorghe Tadici câștiga la București turneul preolimpic învingând Japonia (44-21), Ungaria (31-29) și Polonia (27-26). La Beijing, ocupa locul 7. În 2012, echipa pregătită de Radu Voina rata calificarea la Londra. În turneul preolimpic de la Lyon, România pierdea cu Franța (19-24), cu Muntenegru (23-34) și învingea doar Japonia (28-26). Nu am scăpat de Muntenegru nici la turneul preolimpic din 2016. La Aarhus, reprezentativa antrenată de suedezul Tomas Ryde a învins Danemarca (32-25), Uruguay (36-19), iar în ultimul meci a terminat la egalitate cu Muntenegru (23-23). La Rio, "tricolorele" au terminat însă abia pe locul 9, învingând însă în faza grupelor Muntenegru, 25-21.

Debut pentru Adi Vasile

Numit pe 19 ianuarie la cârma naționalei României, Adi Vasile va debuta pe banca "tricolorelor" sâmbătă, în disputa cu campioana Europei, Norvegia. Adi Vasile nu a putut participa la primul stagiu de pregătire al României, fiind pozitiv la virusul SARS CoV-2. Și secundul său, norvegianul Bent Dahl, e la primul meci oficial. Când cei doi au fost aleși, s-a mers pe considerentul că își cunosc foarte bine adversarii. Adi Vasile a fost secundul lui Per Johansson la naționala Muntenegrului, iar Bent Dahl știe foarte bine echipa națională a țării sale. "Avem nevoie să înțelegem că turneul din Muntenegru va fi o luptă pe viață și pe moarte, meciuri în care trebuie să facem tot ce putem, cu toate resursele de inimă, pasiune, handbal, încât să ne calificăm la turneul olimpic", a declarat Adi Vasile.

Lăsăm totul pe jocul cu Muntenegru?

La prima vedere, Norvegia este marea favorită a turneului. Greu de crezut că într-o zi normală, Muntenegru sau România le-ar putea învinge pe nordice. În aceste condiții, rămâne de văzut care va fi tactica "tricolorelor". Vor "bifa" meciul cu Norvegia, de sâmbătă, urmând ca apoi să-și canalizeze toate energiile pentru disputa cu Muntenegru sau vom încerca să rezolvăm calificarea din primul meci, cu nordicele, cu riscul de a fi obosite la disputa decisivă? Va conta, cu siguranță, și rezultatul din prima zi, dintre Norvegia și Muntenegru!

”Tricolorele” la o ședință tactică

”Tricolorele” la o ședință tactică

Programul turneului de la Podgorica

vineriora 20:30Muntenegru-Norvegia
sâmbătăora 20:30Norvegia-România
duminicăora 17:00Muntenegru-România

* Prima TV va transmite în România meciurile echipei naționale

Lotul României pentru turneul preolimpic

Portari: Dedu, Dumanska, Hosu 
Extreme stânga: Florica, Iuganu 
Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer 
Centri: Buceschi, Laslo, Andreea Popa, Pristăvița
Interi dreapta: Laura Popa 
Extreme dreapta: Moisă, Seraficeanu 
Pivoți: Băcăoanu, Ostase, Pintea

4 jucătoarecare au făcut parte din lotul României la JO de la Rio de Janeiro 2016 sunt și acum în lot: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi și Laura Moisă

12 a fost loculocupat de România la Euro 2020. Muntenegru s-a clasat pe 8, iar Norvegia a câștigat titlul european

VIDEO Vedeta celor de la SCM Rm. Vâlcea a scos un nou single: „Song you like”Podravka transferă din România » După Dumanska și Bazaliu, campioana Croației mai aduce două jucătoare din Liga Florilor

O fetiță din Bistrița a murit fulgerător: „A căzut lată jos.„ Ce s-a descoperit la autopsie

Libertatea

Playtech: Mircea Lucescu, scandal uriaș în Ucraina. Ce a pățit antrenorul român: e fără precedent în istorie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă