România nu mai face față crizei pandemice. Ungaria preia 50 de pacienți Covid-19

1 săptămână in urmă 15

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 14:23

SURSĂ: Realitatea

AUTOR: Iulian Budușan

Szijjarto a spus că cele 50 de persoane vor fi tratate în două spitale din Ungaria şi cele două ţări vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

Ungaria va trimite României 1000 de cutii de medicamente favipiravir, potriit unui anunţat făcut, astăzi, pe Facebook de ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, potrivit G4Media.ro, care citează agenția maghiară MTI.

Oficialul a punctat că al patrulea val al epidemiei a sosit, fără niciun dubiu. “Cei nevaccinaţi pot ajunge foarte uşor în situaţii grave. Acest lucru s-a dovedit la nivel mondial. Ţările cu rate mai mici de imunizare se confruntă cu probleme mai grave”, a arătat ministrul.

În ceea ce priveşte România, necazul “nu a venit singur, toată lumea a putut auzi săptămâna trecută de teribilul incendiu dintr-un spital", a precizat acesta, făcând referire la incendiul din 1 octombrie, de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

"Suntem gata să ne ajutăm vecinii, ne consultăm în acest sens în mod regulat cu Hunor Kelemen, vicepremierul României. În prima etapă, la începutul săptămânii viitoare vom trimite 1000 de cutii din medicamentul favipiravir. Acest medicament oferă şanse bune – în unele cazuri – de a evita sau de a trata simptomele mai severe cauzate de coronavirus", a mai spus Szijjártó.

Potrivit lui Szijjártó, cu cât apărarea vecinilor este mai eficientă, cu atât mai bine va fi şi pentru cetățenii ungari. Oficialul a precizat, de asemenea, că discuţiile vor continua "cu privire la alte modalităţi de ajutorare".

Citește și Situație CRITICĂ! România NU face față valului URIAȘ de infectări și trimite, în câteva ore

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă