România – Norvegia 2-1. Cu o victorie la orice scor, tricolorele se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo

2 săptămâni in urmă 1

România înfruntă Norvegia, în primul său meci din cadrul turneului preolimpic de la Podgorica. Cu un succes, tricolorele se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo chiar după acest meci.

Vineri, în prima zi, Norvegia a suferit o înfrângere neașteptată în fața Muntenegrului, cu 28-23.

După această confruntare, România va mai juca duminică, de la ora 17:00, cu Muntenegru. Primele două reprezentative se califică la Jocurile Olimpice.

România – Norvegia, LIVE TEXT, pe prosport.ro

1-0. Crina Pintea a înscris din pasa Cristinei Neagu.

Jocul a început cu Norvegia în atac. Crina Pintea și Gabriela Perianu sunt în zona centrală a apărării. Denisa Dedu este în poartă.

Christiansen Karina și Hesseldal Hansen Line din Danemarca arbitrează partida tricolorelor.

Ungaria s-a calificat la Jocurile Olimpice în această seară, după victoria împotriva Serbiei cu 31-23.

romania - norvegiaDenisa Dedu s-a calificat de curând cu CSM București în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Denisa Dedu este jucătoarea din naționala României cu cele mai multe meciuri la turneele finale în ultimul ciclu olimpic 2016-2020: 34 de jocuri.

Meciurile României de la Podgorica se văd la Prima TV.

La Jocurile Olimpice de la Rio 2016, România s-a calificat la braț cu Muntenegru dintr-un turneu preolimpic în care au înfruntat o altă reprezentativă nordică, Danemarca.

Prezent la Podgorica, fotoreporterul Sorin Pană a surprins momentul în care tricolorele au ieșit la încălzire.


Cele două reprezentative s-au întâlnit constant în ultimii ani. În acest ciclu olimpic au fost adversare de 4 ori, rezultatele fiind următoarele:

Norvegia – România 23-21 (Euro 2016)

Norvegia – România 23-31 (Euro 2018)

Norvegia – România 31-27 (meci amical 2019)

România – Norvegia 20-28 (Euro 2020)

romania - norvegiaRomânia a ținut pasul cu Norvegia la Euro 2020 aproximativ 45 de minute © FOTO: Sorin Pană/Sport Pictures

Ambele naționale au jucat la ultima ediția a Jocurilor Olimpice unde, de asemenea, au fost adversare. La Rio 2016, reprezentativa nordică a câștigat cu 28-27. România nu a trecut de grupe, în timp ce adversara a obținut medalia de bronz.

Echipa României pentru partida cu Norvegia:

Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Cristina Florica Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer, Gabriela Perianu Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Laura Pristăvița Inter dreapta: Laura Popa Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu, Laura Moisă Pivoți: Lorena Ostase, Crina Pintea, Raluca Băcăoanu

Cum au prefațat selecționerii celor două echipe această confruntare

Adrian Vasile:Nu cred că meciul cu Norvegia este câștigat sau pierdut dinainte, chiar dacă adversara este văzută ca favorită și noi cu șansa a doua. Nu cred în așa ceva. România a bătut Norvegia în 2018 la o diferență foarte mare de goluri. Cumva înainte de acel meci, lumea nu spunea că Norvegia o să câștige cu siguranță? Nu cred în lucrurile acestea la un astfel de turneu. Trebuie să fii maxim pregătit, maxim concentrat, să cultivi inclusiv identitatea unei echipe. Fiecare meci trebuie abordat la victorie”.

Thorir Hergeirsson:România are câteva jucătoare cheie, printre cele mai bune din Europa, pe Cristina Neagu și Crina Pintea printre altele. România are o echipă puternică, cu destule sportive, dar și antrenorul de la CSM București, ceea ce îi conferă o unitate de grup. Un adversar foarte puternic. Am avut multe lupte bune cu ei de-a lungul anilor”.

The post România – Norvegia 2-1. Cu o victorie la orice scor, tricolorele se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă