România – Norvegia 12-13, în ultimul meci din Grupa D la Euro 2020. Tricolorele au în față o „mașină de handbal”

2 luni in urmă 27

România înfruntă Norvegia, în ultimul meci din Grupa D de la Kolding, în cadrul Euro 2020 – handbal feminin.

Meciul România – Norvegia poate fi urmărit în format LIVE TEXT pe prosport.ro

Norvegia a fost blocată mai bine de șapte minute! Thorir Heirgeirsson cere time-out în minutul 27.

România este din nou în joc. Își ridică nivelul de joc și Eliza Buceschi. Handbalista găsește o breșă și înscrie: 11-12, min. 25

Cristina Neagu se aprope de cea mai puternică execuție din acest turneu. Lansează o „rachetă” cu 126 km/h și aduce România la 10-12. Tot ea deține recordul, cu 129km/h.

După mai bine de 7 minute de joc fără gol pentru tricolore, Cristina Neagu reduce din diferență de la 7 metri, 9-12. Aruncarea a fost obținută de Cristina Laslo.

România a jucat frumos pentru aproximativ 20 de minute, dar situația se complică. Sonia Seraficeanu a fost eliminată, iar Nora Mork a înscris din 7 metri pentru 12-8.

Laura Popa a fost eliminată de 2 minute. Norvegia profită din plin de acest moment și ia avans de două goluri, 10-8, min. 17

România joacă dezinvolt și pune probleme „mașinăriei de handbal”. Cristina Laslo restabilește egalitatea în minutul , 8-8, pe faza a doua.

Cristina Neagu lansează o minge cu 110 km/h, fără speranță pentru Lunde. România strânge rezultatul, 7-8

Mingea ajunge în extrema stângă la Ana Maria Iuganu, care reduce din diferență cu o boltă, 6-8.

Norvegia fructifică primele ratări ale României în atac și de desprinde în minutul 11 la scorul de 8-5, pe faza a doua și contraatac. Bogdan Burcea nu vrea să scape jocul din mână și solicită time-out.

Începutul jocului îi aparține Lorenei Ostase, care a reușit deja 3 goluri în opt minute: 5-5.

Avem o nouă răsturnare de situație. Dale a punctat pentru 5-4 pe contraatac, după două parade ale Yuliei Dumanska.

Se înscrie la foc continuu în primele minute, dar România este la conducere, cu 4-3. Cristina Laslo le surprinde pe nordice cu una din armele lor favorite, pe o repunere rapidă.

Început fantastic al pivotului Lorena Ostase, care aduce și al doilea gol al României, dar și avantajul pe tabela de marcaj. Jucătoarea de la Slatina continuă finalul bun din jocul cu Polonia.

Nordicele au avut primul atac și l-au fructificat prin pivotul Kari Dale. A venit răspunsul imediat și al Lorenei Ostase.

Norvegia a readus-o în lot pe legendara Katrine Lunde, care revine după un eveniment tragic în viața de familie.

În primul meci al zilei din Grupa D, Germania și Polonia au terminat la egalitate, scor 21-21. Așadar, echipa lui Henk Groener este a treia națională din grupa României care se califică în Main Round. Germania merge mai departe cu două puncte, obținute în urma succesului realizat în prima zi, împotriva tricolorelor, cu 22-19. România avansează în competiție cu punct sau puncte doar dacă evită înfrângerea cu Norvegia.


Tricolorele au nevoie de victorie pentru a merge cu cel puțin două puncte în Main Round. Alte două puncte ar putea veni în cazul în care Polonia învinge Germania la o diferență minimă de patru goluri în întâlnirea care va avea loc de la ora 19:15

Până acum, România a învins Polonia cu 28-24 și a pierdut cu Germania, cu 22-19. Norvegia are două victorii clare, 35-22 cu Polonia și 42-23 cu Germania. Ambele reprezentative sunt calificate deja pentru Main Round. Nordicele sunt singure în acest moment de două puncte pentru faza următoare.

Va fi greu de tot împotriva Norvegiei. Din ce am văzut, este cea mai în formă echipă de la Campionatul European, cel puțin în acest debut. Poate că ați văzut meciul lor cu Germania. Cred că va fi foarte greu împotriva Norvegiei, iar noi nu mai suntem echipa de acum 2 ani. Cu siguranță vor dori să demonstreze că jocul de acum 2 ani a fost o greșeală pentru ele. Cu siguranță și-ar dori să câștige la cât mai multe goluri diferență. Noi, ce putem face, în primul rând trebuie să ne repliem foarte bine. Cred că replierea și apărarea reprezintă cheia pentru noi în acest meci. Dacă vor da puține goluri pe contraatac și ne vom replia foarte bine, în atac pozițional putem cumva să ne luptăm cu ele. Îmi doresc să facem un meci bun, dar trebuie să fim realiști și să spunem că este echipa mai în formă în momentul de față, asta nu înseamnă că mergem învinși dinainte. Încercăm să facem un joc bun și să scoatem tot ce se poate”, a prefațat Cristina Neagu, meciul din această seară.

Ultimul meci direct la un turneu final a avut loc la Euro 2018, iar România s-a impus atunci cu scorul de 31-23.

Pentru Laura Moisă, Euro 2020 este încheiat. Organizatorii au anunțat că jucătoarele cu rezultate pozitive la testele pentru Covid-19, efectuate în Danemarca, se pot întoarce acasă după o săptămână. Totodată, ele nu mai pot participa la Euro 2020.

 

The post România – Norvegia 12-13, în ultimul meci din Grupa D la Euro 2020. Tricolorele au în față o „mașină de handbal” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă