România mai are un singur pat liber în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, la Constanța

3 săptămâni in urmă 14

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că miercuri, la nivel naţional, la acest moment este disponibil 1 pat liber de ATI, în judeţul Constanta, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

pat ATI

România mai are un singur pat liber în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, la Constanța

Shutterstock (imagine ilustrativă)

”În data de 10 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.740 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 1.823 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La nivel naţional, la acest moment este disponibil 1 pat liber de ATI, în judeţul Constanta, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Rezervă operaţională de 183 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. "La nivel naţional, la acest moment nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", a precizat GCS.

Bilanț coronavirus în România, 10 noiembrie. Aproape 400 de morţi

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru miercuri, 10 noiembrie 2021, că au fost înregistrate 6.291 cazuri noi cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, şi 405 de decese, din care 8 anterioare. 1.823 persoane sunt internate la ATI.

Până astăzi, 10 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.725.017 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.435 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.532.951 de pacienți au fost declarați vindecați.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă