România lui Xavi Pascual, învinsă la patru goluri de Spania la handbal masculin! Tricolorii, lăudați în presa iberică

3 săptămâni in urmă 18

Prima reprezentativă de handbal masculin a României a fost învinsă joi seară, la Aviles, de naționala Spaniei, scor 29-33 (15-16), în întăiul meci amical din două programate cu ibericii.

Cea de-a doua partidă amicală în deplasarea din ţara antrenorului României, Xavi Pascual, este programată sâmbătă, tot la Aviles.

Spania este multiplă medaliată în marile competiţii. Cel mai recent a obţinut bronzul olimpic la Tokyo, tot bronz la Campionatul Mondial din acest an şi medalia de aur la Campionatul European din 2020.

România lui Xavi Pascual, învinsă la patru goluri de Spania la handbal masculin! Tricolorii, lăudați în presa spaniolă

„Pe parcursul celor 60 de minute s-a constatat că Spania are nevoie de timp și de jocuri pentru ca noii ei handbaliști care au ajuns la lot să se potrivească cu stilul cu care a avut succes în ultimii ani.

Românii, care au fost foarte clari în ceea ce privește jocul: am jucat cu pivoții lor, care au creat pericol și, în lipsă, o putere considerabilă de aruncare pe exterior”, a scris Marca în ediția de azi.

Tricolorii au mai jucat un meci de verificare la Bucureşti, marţi, cu selecţionata Georgiei, antrenată de Sandu Iacob, şi s-a impus fără probleme, cu scorul de 37-25 (22-14).

Pascual, care și-a început astfel al doilea său mandat la reprezentativa României, a chemat jucători de la nu mai puţin de 12 cluburi, cei mai mulţi provenind de la CS Dinamo, echipă pe care o pregăteşte în paralel cu naţionala, şi de la vicecampioana Potaissa Turda, câte 6. Minaur dă 4 jucători, Steaua şi HC Dobrogea Sud – câte 3, CSM Bucureşti, CSM Vaslui, CSM Bacău – câte 2, CSM Focşani, Poli Timişoara, CSM Alexandria, U Cluj – câte 1.

Naţionala României se pregăteşte pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2023, cu meciuri programate în ianuarie 2022, la BT Arena din Cluj-Napoca, în compania echipelor Israel, Cipru şi Moldova.

The post România lui Xavi Pascual, învinsă la patru goluri de Spania la handbal masculin! Tricolorii, lăudați în presa iberică appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă