România, locul 3 în topul celor mai bune ţări unde să lucrezi de la distanţă. Între 111 state, suntem devansaţi doar de Portugalia şi Spania

1 săptămână in urmă 13

Topul țărilor de unde să lucrezi în timp ce călătorești și-a propus să ajute angajații să își găsească noul birou departe de casă. În realizarea acestui top, motorul de căutare momondo a analizat îndeaproape 111 țări și le-am clasificat în funcție de 22 de factori împărțiți în șase categorii: accesibilitate și costuri de călătorie; prețuri locale; siguranță și sănătate, facilitățile muncii de la distanță, viața socială și vremea. În final, au rezultat cele mai bune țări de unde să muncești de la distanță și să te bucuri de timpul liber călătorind.

România a ieșit pe locul trei la nivel internațional în ceea ce privește munca la distanță, în special datorită prețurilor sale foarte atrăgătoare și a faptului că are unul dintre cele mai mici costuri de trai, nu doar din Europa, ci din întreaga lume, arată analiza momondo. De asemenea, România oferă prețuri avantajoase la închirieri auto și la hoteluri, în plus față de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiții foarte bune pentru călătorii interne.

Nomazii digitali vor aprecia cu siguranță viteza excelentă a internetului și faptul că mulți localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziție foarte înaltă este viza pentru liberii profesioniști pe care autoritățile plănuiesc să o pună la dispoziție în lunile următoare.

Citeşte şi Tinerii nu mai vor locuri de muncă cu efort fizic intens. Ce soluţie au marile companii

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună țară din lume pentru a lucra de la distanță, obținând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundența de locuri de ieșit în oraș, rata mică a criminalității și costul de trai relativ scăzut. Portugalia mai oferă viză de nomad digital și mulți localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroși expați. Spania ocupă locul al doilea, în principal datorită numărului ridicat de restaurante și cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenței de spații de co-working și a vizelor pentru liberii profesioniști.

Top 10 cele mai bune ţări să lucrezi de la distanţă, realizat de momondo:

  1. Portugalia
  2. Spania
  3. România
  4. Mauritius
  5. Japonia
  6. Malta
  7. Costa Rica
  8. Panama
  9. Republica Cehă
  10. Germania.

Citeşte şi Românii pot afla online ce vechime în muncă au acumulat. Care sunt paşii şi ce alte informaţii mai sunt disponibile

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă