România – Kosovo 25-30, în calificările pentru Euro 2022. Umilință fără margini pentru handbalul românesc

1 lună in urmă 3

România a fost învinsă de Kosovo cu scorul de 30-25 în calificările pentru Euro 2022 la handbal masculin! Handbalul românesc trăiește un adevărat coșmar. Mai jos de atât nu se poate!

În urmă cu 4 zile, cele două reprezentative au terminat la egalitate în Kosovo, scor 23-23.

În echipa care a terminat la egalitate la Priștina, Rareș Fortuneanu a operat patru modificări pe foaia de joc. Au ieșit Vasile, Ilie, Căbuț și Militaru și au intrat Botea, Thalmaier, Stănescu și Csog.

România – Kosovo 25-30, bătaia de joc la adresa handbalului românesc

În săptămâna în care România a sărbătorit câștigarea a trei titluri mondiale (8 martie – 1970; 10 martie – 1974; 12 martie – 1961), uitate de actuala conducerea a Federației, naționala masculină a trăit cele mai mari umilințe din istorie. După rușinea din urmă cu 4 zile de la Priștina, duminică seara, în Sala Polivalentă a venit și cea mai mare bătaie de joc la adresa handbalului românesc. Prima reprezentativă a fost învinsă de Kosovo, o națională inexistentă pe hartă până azi!

Este greu de descris ce s-a întâmplat azi în teren, cert este că reprezentativa masculină a pus în scenă cel mai slab handbal pe care l-a prezentat vreodată, depășit până și de modesta adversară, care s-a luptat însă admirabil pentru șansa ei. Iar la final și-a trăit momentul de glorie!

România a avut un joc lent, fără viziune, a jucat de-a latul terenului, multe acțiuni au ajuns în amenințare de joc pasiv. Asta în atac. În apărare, tricolorii au fost jaloane în fața lui Valon Dedaj, jucător în liga a doua din Elveția, unde cu siguranță nu se plătesc miile de euro pe lună din Liga Zimbrilor, și a „dolofanului” Kastriot Jupa, care le-a rupt spinările apărătorilor, la câte piruete a făcut.

În timp ce România a fost o națională dezorientată, Kosovo a jucat cu multă ambiție, s-a luptat admirabil în apărare și a pus stăpânire pe joc încă din prima parte. La pauză a plecat cu un incredibil 16-12. Așadar, coșmarul de la Priștina s-a prelungit și în București.

Nici după pauză, tricolorii nu au reușit să iasă din această gaură neagră. Au devenit mai periculoși cu extremele, dar nu au reușit să câștige nici măcar o minge cu care să plece pe contraatac. În „pozițional”, primul gol de la linia de 9 metri a venit abia în minutul 50! Kosovo a rezistat eroic și în partea secundă, iar la final a reușit să se desprindă până la 5 goluri, 30-25!

România a suferit cea mai grea înfrângere din istorie, mai jos de atât nu se poate! Dar rezultatul este și o consecință a tot ce s-a întâmplat în ultima vreme. Alexandru Dedu, actualul președinte al FR de Handbal, mai vrea însă un vot de încredere pe 4 ani. Are o reformă în derulare, mai are și niște proiecte. Tocmai are niște licitații de aproximativ 3,8 milioane de euro în derulare. Mai dați-i un mandat!

România – Kosovo 25-30 (12-16)

Popescu, Stănescu; Grigoraș 7, Fenici 2, Fotache 2, Dumitriu 5, Buzle 1, Negru 3, Botea, Ghiță, Racoțea, Sadoveac, Bujor 4, Dedu 1, Csog, Thalmaier.

The post România – Kosovo 25-30, în calificările pentru Euro 2022. Umilință fără margini pentru handbalul românesc appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă