România își face calcule pentru Mondiale! Ce rezultat ne convine la meciul Armenia - Macedonia de Nord LIVETEXT, de la 19.00

3 săptămâni in urmă 38

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 16:57

64 citiri

România își face calcule pentru Mondiale! Ce rezultat ne convine la meciul Armenia - Macedonia de Nord LIVETEXT, de la 19.00

Naţionala României întâlneşte, joi, de la ora 21.45, reprezentativa Islandei, într-un meci decisiv pentru calificarea la barajul Cupei Mondiale din 2022. Partida se va disputa pe Stadionul Steaua, în grupa J de calificare la Cupa Mondială.

Tot astăzi, de la ora 19.00, la Erevan, se întâlnesc Armenia și Macedonia de Nord, adică rivalele României în cursa pentru ocuparea locului secund în grupă.

Clasamentul grupei înaintea celor două partide este următorul: Germania - 21 puncte, România - 13 puncte, Macedonia de Nord - 12 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 8 puncte, Liechtenstein - un punct.

Pentru a-și păstra poziția secundă fără a depinde de alte rezultate, România e obligată să câștige meciurile cu Islanda și Liechtenstein.

Totuși, în cazul unui rezultat de egalitate la Armenia - Macedonia de Nord, România își permite chiar și un egal contra Islandei. În schimb, cu un eșec contra nordicilor, cumulat cu o remiză în Armenia, tricolorii ar depinde la finalul preliminariilor de golaveraj, primul criteriu de departajare. În acest moment, România are +3, Macedonia de Nord +5, iar Armenia -3.

Ocupanta locului secund se califică în barajul pentru CM 2022, un play-off cu 12 echipe (cele 10 clasate pe locurile secunde în preliminarii plus alte două din Liga Națiunilor), dintre care doar trei vor obține calificarea la Mondiale.

Conform punctajului din grupe, România ar urma să evolueze în deplasare în primul meci din play-off, locul de disputare al ”finalei” urmând apoi să fie tras la sorți.

Ads

Citeste si:

Frații islandezi care sperie România în drumul spre Mondiale. Sunt copiii unui fost star al Barcelonei FOTO

În ultimele două etape ale Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, şi cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie....

Cine e antrenorul gata să preia naționala dacă pleacă Mirel Rădoi

Mirel Rădoi anunța în urmă cu o lună că va părăsi echipa națională, chiar dacă o va califica la barajul pentru Mondiale. Între timp, selecționerul s-a mai răzgândit și a lăsat...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă