România începe în octombrie vaccinarea cu a treia doză, anunță Valeriu Gheorghiță. Cine o va primi

1 lună in urmă 23


Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că din luna octombrie, și în România se va administra cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19, după ce vor veni recomandările Agenției Europene a Medicamentului, potrivit Spotmedia.


Autoritățile au stabilit două variante pentru administrarea celei de-a treia doze. A treia doză va fi administrată în cazul vaccinurilor ARN mesager, respectiv Pfizer și Moderna.


A treia doză de vaccin anti COVID-19 va fi inclusă în schema inițială de vaccinare a persoanelor imunodeprimate, respectiv cele aflate după un transplant, au afecțiuni oncologice, HIV netratat sau în stadiu avansat. Acești bolnavi au ca indicație trei doze de vaccin în prima schemă de vaccinare, în loc de 2 doze.


În cazul celorlalte categorii de persoane vulnerabile a treia doză se va face la șase luni de la administrarea celei de-a doua. Ulterior se vor putea vaccina și celelalte categorii de persoane, care au primit schema inițială.


„După ce vom avea recomandările necesare, vom putea organiza și în România cele două tipuri de abordare. Repet: o doză suplimentară în cadrul schemei inițiale de vaccinare pentru persoanele imunodeprimate - și aici urmează să definim cu ajutorul comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătății care sunt acele categorii de afecțiuni care au indicație de a primi trei doze de vaccin - și rapelul la cel puțin 6 luni pentru aceleași categorii de persoane, la care se include, evident, și restul populației.


Pentru luna octombrie - începutul lunii octombrie - ne propunem să demarăm și în România această etapă cu condiția să avem până la acel moment poate etapele premergătoare legate de recomandările internaționale”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă