România, în Top 10 cele mai bune destinații pentru telemuncă / workation

1 săptămână in urmă 13

Analiză a publicației spaniole 20 Minutos, preluată de Rador:

Telemunca și flexibilitatea locurilor de muncă, accentuate de pandemie, au alimentat ascensiunea nomazilor digitali, oameni care trăiesc și lucrează în timp ce călătoresc prin lume. Acest lucru încurajează căutarea de călătorii pe termen lung, închirierea de apartamente în scop turistic, preferate hotelurilor, și călătorii în orașe, localități și regiuni puțin locuite, dar bine conectate la Internet.

Confruntat cu acest fenomen, sectorul a inventat deja un nou termen, “workation”. Unele companii s-au concentrat deja pe această tendință, precum motorul de căutare Kayak, care a publicat un Index de călătorie și muncă pentru alegerea celei mai bune destinații pentru a lucra de la distanță și a descoperi în același timp locuri noi.

Top 10 pentru a combina munca și plăcerea

Motorul de căutare de călătorii a analizat 111 țări și le-a clasificat luând în considerare 22 de factori din șase categorii diferite: călătorii, prețuri locale, sănătate și siguranță, muncă la distanță, viață socială și climă. Pe baza acestor factori, primele zece țări care oferă condiții bune de lucru la distanță și oportunități de călătorie sunt Portugalia, Spania, România, Mauritius, Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Republica Cehă și Germania.

Portugalia se află în fruntea acestui clasament mondial datorită punctajelor sale mari la toate categoriile analizate, inclusiv vremea excelentă, multe locuri unde să ieși, rate scăzute ale criminalității și un cost al vieții relativ scăzut. Portugalia oferă și vize pentru nomazii digitali, iar populația locală are un nivel ridicat al utilizării limbii engleze, ceea ce este foarte atractiv pentru expați.

Atuurile Spaniei

Spania ocupă locul al doilea în acest clasament datorită numărului mare de baruri și restaurante pe cap de locuitor, combinat cu serviciul de internet de mare viteză, numeroasele spații de „coworking” și vizele pentru lucrătorii „independenți”. Un alt aspect pentru care Spania câștigă puncte este viața de noapte și faptul că este o țară prietenoasă cu LGBTQ. România încheie podiumul Kayak Travel and Work Index datorită prețurilor atractive pentru închirieri pe termen lung și gastronomiei locale.

„Oamenii de astăzi au oportunitatea de a lucra de aproape oriunde în lume și credem că aceasta va fi o tendință ascendentă în rândul călătorilor în 2022 și nu numai. De aceea ne-am dorit să creăm un instrument care să ajute călătorii să găsească, într-un mod simplu, destinațiile care ar putea satisface cel mai bine acest nou mod de lucru hibrid, identificând țările care oferă condiții excelente de muncă și, în același timp, uimitoare lucruri de văzut și de făcut în timpul liber”, a declarat Laure Bornet, CEO Kayak pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa).

Traducerea Rador: Cristina Zaharia / Sursa foto: Pixabay / Peggy Marco

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă