România donează Republicii Moldova 20.000 doze de vaccin anti-Covid. Maia Sandu: „Dozele vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical”

1 lună in urmă 2

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță de urgență prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-Covid Republicii Moldova, a anunțat miercuri, premierul Florin Cîțu, conform Agerpres.

„Va fi nevoie și de o hotărâre de guvern pe care o vom aproba, dacă este nevoie, într-o ședință online, pentru a ne asigura că aceste doze ajung cât mai rapid”, a declarat premierul, în cadrul unei conferințe de presă.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a scris pe Facebook că alocarea primei tranșe de vaccinuri este ”o veste foarte bună”.

”Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical”, a spus aceasta, neuitând să mulțumească poporului român pentru donația de vaccin și ”solidaritatea imensă” de care dă dovadă.

<div id="fb-root"></div> <script async defer crossorigin="anonymous" src="https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0" nonce="fHAY4g4j"></script>


<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/maia.sandu/posts/1529442900597657" data-width="500" data-show-text="true"><blockquote cite="https://www.facebook.com/maia.sandu/posts/1529442900597657" class="fb-xfbml-parse-ignore"><p>O veste foarte bună pentru țara noastră! Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență...</p>Publicată de <a href="https://www.facebook.com/maia.sandu/">Maia Sandu</a> pe <a href="https://www.facebook.com/maia.sandu/posts/1529442900597657">Miercuri, 24 februarie 2021</a></blockquote></div>

Pe 19 februarie, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale – măști, combinezoane și mănuși – de aproape 2,3 milioane de euro.

Republica Moldova se luptă cu al doilea val al epidemiei de coronavirus. Statisticile arată că zilnic mor câte 20 de oameni din cauza virusului, iar 30% din teste sunt pozitive. Din cauza dezinteresului autorităților, pe fondul instabilității politice, în țară nu a fost vaccinat nici un om.

Moldova ar fi trebuit să acceseze 20% din necesarul de vaccinuri gratuit, prin rețeaua COVAX, însă până acum nu a primit nici o doză. Donația făcută de România reprezintă 3% din necesar.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă