România donează Coreei de Sud 450.000 de doze de vaccin Moderna

2 luni in urmă 26

Ajutorul umanitar oferit de România constă în livrarea a 450.000 de doze de vaccin anti-COVID Moderna din stocul achiziționat de Ministerul Sănătății, a anunțat joi instituția condusă de Ioana Mihăilă, potrivit G4media.

”La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 19 august a.c., o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Coreea, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19.”, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Transportul se asigură, după caz, de către partea coreeană sau de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională Tarom, și va fi coordonat de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile coreene și Comisia Europeană, după caz, mai arată instituția.

1,8 milioane de doze au fost vândute

Pe fondul scăderii dorinței de vaccinare în România, România a decis să vândă sau să doneze un număr important din dozele care i-au revenit.

Pe 5 august, Ministerul Sănătății a anunțat că 1.299.200 de doze de vaccin AstraZeneca a fost oferite ca ajutor umanitar pentru Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam.

La 3 iulie, România a vândut 700.000 de doze de vaccin Irlandei. La finalul lunii iunie, România a vândut Danemarcei 1,1 milioane de doze de vaccin Pfizer, pe fondul interesului scăzut pentru vaccinare din țara noastră.

De asemenea, au fost donate, în ultimele luni, în Republica Moldova peste jumătate de milion de doze, iar către Ucraina au plecat 100.800. Argentina a primit de la România 30.000 de doze, iar Serbia, 50.400.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă