România, dintr-o stare de alertă în alta. Noi restricții, "bat" la ușă. La ce ar trebui să fim atenți - explicații Radu Țincu

1 lună in urmă 4

Restricţii de circulaţie, astăzi, în centrul Bucureştiului. Ce bulervarde sunt închiseRestricţii de circulaţie, astăzi, în centrul Bucureştiului. Ce bulervarde sunt închise

Starea de alertă se prelungește, astăzi, cu încă 30 de zile. Autoritățile iau în calcul noi restricții, după ce numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a crescut semnificativ în ultimele zile. Printre acestea se numără și restricționarea circulația începând de la ora 22:00. Radu Țincu, medic ATI Floreasca, susține că restricționarea mișcării populație este o măsură bună și asta deoarece oamenii "reprezintă vectorii de transmitere" ai noului coronavirus.

MIERCURI, 10 MARTIE 2021, 11:44

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"Măsurile au o eficiență limitată fiecare dintr ele, fie că vorbim despre carantină parțială, fie că vorbim despre alte măsuri. Într-un an de zile am înțeles că în momentul în care vedem o accelerare a trnasmiterii în comunitate, singura modalitate este să introduci măsuri de restricție", a afirmat Radu Țincu, medic ATI Floreasca, într-o intervenție la Realitatea PLUS. 

Medicul a spus că dacă privim către Marea Britanie, care a introdus "acel lockdown extrem de sever în care doar magazinele esențiale au fost deschise", vedem că măsura a reprezentat o modalitate de a ține sub control răspândirea tulpinilor mai contagioase ale COVID-19.

Legat de modul în care românii ar urma să facă cumpărături în perioada următoare, având în vedere noile restricții, Radu Țincu a afirmat că nu trebuie să pierdem din vedre că ne aflăm într-o perioadă de pandemie, astfel că ar trebui ținut cont de următoarele aspecte: "nu mai mergem în fiecare zi la cumpărături, nu participă toată familia la cumpărături, vom încerca să comandăm mai mult online și să evităm zonele aglomerate și asta pentru că într-un supermarket aglomerat ne putem contamina chiar noi".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă