România, cea mai mare rată a mortalității COVID, în ultima săptămână

3 săptămâni in urmă 19

Ambulanțe cu bolnavi COVID așteptă la coadă (sursă. Ziarul de Iași) Ambulanțe cu bolnavi COVID așteptă la coadă (sursă. Ziarul de Iași)

România bifează un nou record trist. Țara noastră este pe primul loc în lume la rata mortalității COVID, în ultima săptămână, cu 161 de morți la un milion de locuitori. La nivel mondial, doar alte trei țări au o rată a mortalității la 7 zile mai mare de 100.

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 14:19

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Cu 3069 de decese în ultimele 7 zile, România se află pe poziția a 8-a a clasamentului general întocmit de site-ul worldmeters.com, prin centralizarea datelor oficiale transmise de autoritățile din întreaga lume. Prin raportate la populație, mortalitatea este însă mult mai mare decât în Statele Unite ale Americii și Rusia, aflate pe primele 2 poziții în clasament. 

Imagine

Pe locul 2 ca rata a mortalității COVID în ultimele 7 zile se află Bulgaria, cu 151 de decese la un milion de locuitori, iar pe 3 Letonia, cu 123/milion.

Un semn bun pentru România ar fi scăderea cu 28% a numărului de cazuri, însă acest indice pozitiv e contrabalansat de creșterea cu 4% a numărului deceselor, în interval de o săptămână.

DATELE complete privind evoluția COVID în lume pot fi consultate AICI.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă