România-Belgia la rugby, meci care trebuia să se joace la Craiova pe 7 februarie, amânat pentru a treia oară! Care este motivul acestei decizii

1 lună in urmă 32

Partida dintre echipele naţionale ale României şi Belgiei, din ultima etapă a ediţiei 2020 a Rugby Europe Championship, reprogramat pe data de 7 februarie, la Craiova, nu va mai avea loc.

„Rugby Europe”, forul continental care organizează această competiţie, a anunţat că Federaţia Belgiană de Rugby a informat oficial că din cauza contextului pandemic actual, autorităţile belgiene nu permit echipei naţionale de rugby să părăsească ţara pentru a călători în România, în ciuda faptului că la noi în ţară nu sunt în acest moment restricţii care să împiedice disputarea meciurilor din Rugby Europe Championship, se arată în comunicat.

Colegiul Director al Rugby Europe se va reuni în zilele următoare pentru a lua o decizie legată de acest meci şi de implicaţiile pe care le are în desfăşurarea viitoare a competiţiei.

România-Belgia la rugby, meci care trebuia să se joace la Craiova, amânat pentru a treia oară! Care este motivul acestei decizii

Ultima etapă a Rugby Europe Championship, programată pentru data de 14 martie 2020, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Meciurile restante au fost reprogramate pentru data de 1 noiembrie 2020, după care au fost amânate încă o dată, tot din cauza situaţiei sanitare, pentru 7 februarie 2021.

Înaintea ultimei etape din REC 2020, pe primul loc se află Georgia, cu 19 puncte, urmată de Portugalia, 9 puncte, Spania, 9 puncte, Rusia, 8 puncte, Belgia, 7 puncte, România, 5 puncte.

După disputarea acestor partide restante va debuta ediția 2021 a Rugby Europe Championship, ediție care marchează debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023 pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiției 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare. Programul exact el ediției din anul acesta va fi anunțat complet după disputarea restanței din ediția 2020.

The post România-Belgia la rugby, meci care trebuia să se joace la Craiova pe 7 februarie, amânat pentru a treia oară! Care este motivul acestei decizii appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă