România are cel mai mic procent din UE de cetățeni care se informează de pe site-urile instituțiilor publice

2 luni in urmă 8

Circa 47% din cetățenii Uniunii Europene, cu vârsta între 16 și 74 de ani, au obținut anul trecut informații de pe site-urile autorităților publice, iar cel mai mic procent (10%) s-a înregistrat în România, informează Agerpres, care citează datele publicate sâmbătă de Eurostat.

Creșterea la nivel european față de 2008 este de 33%.

Cifrele Eurostat arată că oamenii folosesc tot mai mult internetul pentru a-și rezolva problemele, guvernarea electronică (e-guvernare) devenind foarte populară.

România, în urma Bulgariei

Pe grupe de vârstă, cele mai mari creșteri ale procentului de persoane care au folosit site-urile autorităților publice pentru a obține informații s-au înregistrat la categoria 25-34 de ani (59%) și la cei de 35-44 de ani (56%). Peste un sfert (26%) dintre cetățenii UE cu vârsta între 65 și 74 de ani au folosit site-urile instituțiilor publice în 2020.

Totuși, dezvoltarea guvernării electronice și disponibilitatea informațiilor online variază considerabil în rândul celor 27 de state ale Uniunii.

Cel mai ridicat procent al celor care au folosit în 2020 site-urile de acest gen s-a înregistrat în Danemarca (89%), Finlanda (85%), Olanda (81%) şi Suedia (79%), iar cel mai scăzut în România (10%), Italia şi Bulgaria (ambele cu 19%), mai arată sursa citată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă