România are 24 de paturi de adulți pentru mari arși, după ce Ministerul Sănătății a aprobat trei paturi la Spitalul „Bagdasar Arseni”

1 lună in urmă 3


Instituția condusă de Vlad Voiculescu a aprobat înființarea Unității Funcționale pentru Arși din Spitalul „Bagdasar-Arseni” din București, iar numărul paturilor pentru mari arși la nivel național a ajuns la 24, în spitale din București, Timișoara și Iași, a informat Ministerul Sănătății.


Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a aprobat înființarea Unității Funcționale pentru Arși din cadrul Spitalului „Bagdasar-Arseni” din București, cu trei paturi pentru mari arși.


Aprobarea vine după solicitarea Spitalului „Bagdasar-Arseni” de modificare a structurii, în sensul înființării unei unități pentru mari arși.


Spațiile în care au fost investite fonduri de la Primăria Sectorului 4 au fost dotate cu aparatură de ultimă generație achiziționate de către Ministerul Sănătății în perioada 2019-2020.


„Cele trei paturi funcționau pentru tratarea pacienților cu arsuri în cadrul secției ATI din Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar-Arseni» și a fost necesară modificarea structurii unității și alinierea la reglementările normativului în vigoare în vederea aprobării funcționării acestora pentru tratarea pacienților cu arsuri severe”, arată Ministerul Sănătății.


Pe 27 august 2020, Primăria Sectorului 4 anunța că „prima unitate de mari arși contruită după 20 de ani în România a fost inaugurată astăzi la Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar-Arseni», unde pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde medicale”.


În octombrie 2020, Libertatea a scris că noua unitate pentru mari arși de la „Bagdasar”, inaugurată în august 2020, nu funcționa.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă