România ar putea scăpa de MCV la finalul lui 2021. Anunţul lui Florin Cîţu: „Nu va fi ușor, dar este inevitabil”

1 lună in urmă 3

România ar putea scăpa de MCV la finalul lui 2021. Anunţul vine în contextul întâlnirii pe care premierul Florin Cîţu a avut-o joi cu Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Valori şi Transparenţă. Şeful Executivului a discutat în detaliu cu oficialul european despre Mecanismul privind Statul de Drept şi Raportul pentru România.

Florin Cîţua a precizat că Guvernul susţine acest mecanism de evaluare unitară a statului de drept cu privire la toate statele membre ale UE.

„Vești bune pentru România! Comisia Europeană susține eliminarea MCV la finalul acestui an.
Astăzi am avut o întâlnire cu doamna Věra Jourová, vicepreședinte al Comisiei Europene pentru Valori și Transparență. Am discutat în detaliu despre Mecanismul privind Statul de Drept și Raportul pentru România.

Guvernul României susține acest mecanism de evaluare unitară a statului de drept cu privire la toate statele membre ale UE. Respectarea statului de drept, a democrației și a drepturilor fundamentale ale omului nu sunt negociabile. Ele reprezintă fundamentul politic primar al Uniunii Europene și trebuie protejate cu îndârjire”, a anunţat Florin Cîţu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Citeşte şi: STENOGRAME. Ioana Băsescu l-a dezbrăcat pe fostul iubit ca să să asigure că nu poartă microfoane: „Tu ai rămas cu 200 de mii de euro, aşa că nu mai comenta atât!”

România ar putea scăpa de MCV la finalul lui 2021. Florin Cîţu: „Vom ajunge la un consens în interesul României pentru încheierea MCV”

„Alături de Comisia Europeană, Guvernul României susține eliminarea și repararea modificărilor legislative nefericite aduse legilor justiției în perioada 2017-2019.
Împărtășesc dorința doamnei Jourová de a finaliza în prima jumătate a acestui an angajamentele cu privire la statul de drept, pe care România le are ca stat membru al Uniunii Europene.
În acest sens, coaliția legislativă și Ministrul Justiției, în dialog continuu cu reprezentanții autorității judecătorești și ai societății civile au un obiectiv european: să livreze o legislație care să garanteze independența justiției pe termen lung și să reziste în fața presiunilor politice conjuncturale.

Procesul de recuperare a independenței justiției a început și va continua. Este un proces de vindecare. Nu va fi ușor, dar este inevitabil.
Prin dialog civilizat și dezbatere bazată pe argumente raționale vom ajunge la un consens în interesul României pentru încheierea MCV și pentru un stat de drept consolidat”, a mai precizat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, după ședința cu miniștrii Guvernului Cîțu: Vom aloca 4,5 miliarde pentru autostrăzi și 3 miliarde la Sănătate

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă