România, antrenament cu doar 17 jucători înaintea meciului cu Macedonia de Nord. Mirel Rădoi a intrat și el la joc

1 lună in urmă 35

  • Preliminarii CM 2022: Islanda - Germania, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Polonia - Anglia, miercuri, 21:45, Digi Sport 2

România, antrenament cu doar 17 jucători înaintea meciului cu Macedonia de Nord. Mirel Rădoi a intrat și el la joc

Ianis Hagi, depistat astăzi cu COVID-19, este al șaselea jucător care a părăsit prematur cantonamentul naționalei, după Florin Tănase, Denis Alibec, Denis Drăguș, Marian Aioani (accidentați) și Dorin Rotariu (depistat cu COVID-19).

Pe lângă cei șase, Rădoi nu i-a avut la antrenamentul de astăzi nici pe Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu, care au intrat în izolare, după ce au fost colegi de masă cu Ianis Hagi. Cei trei așteaptă rezultatul testului PCR, iar dacă acesta va fi negativ vor putea juca miercuri seară.

În aceste condiții, Mirel Rădoi a avut doar 17 jucători la dispoziție, iar selecționerul a intrat și el la joc, așa cum reiese din fotografiile postate de Federația Română de Fotbal.

Galerie Foto

"Am început cu 26, am rămas cu 17 la antrenament!". Reacția lui Rădoi, înaintea meciului crucial din Macedonia de Nord

Hai în Digi Online să vezi European Qualifiers! În Europa începe lupta pentru un loc la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 Qatar!

Mirel Rădoi spune că nu știe cum au apărut cazurile de COVID-19 în cantonamentul echipei naționale, mai ales că atât Rotariu, cât și Hagi au avut anterior patru sau chiar cinci teste PCR cu rezultat negativ. Selecționerul a făcut și o scurtă descriere a naționalei Macedoniei de Nord, pe care o vede mai puternică, după ce Blagoja Milevski a preluat echipa.

"Au schimbat antrenorul, sistemul, sunt mult mai agresivi când nu au mingea și foarte rapizi pe tranziția pozitivă, lucru care nu se întâmpla cu fostul antrenor. Calitatea individuală a jucătorilor face din Macedonia de Nord ca atunci când are posesia să fie o echipă foarte bună.

Ar fi jucători reprezentativi ca Elmas, Bardhi. Ce îmi place cu noul antrenor e că fiecare jucător se pune în slujba echipei. e o echipă mult mai periculoasă decât cea de la București. Probabil că și schimbarea antrenorului a fost un avantaj, o injecție de moral. Fiecare vrea să demonstreze noului antrenor că vrea să fie titular.

E clar că această stare emoțională pe care o avem ne poate clătina puțin, dar ce nu ne poate doborî ne întărește. Ăsta e un moment oportun să arătăm cât de puternici suntem. În momentul de față, jucătorii care au fost contacți cu Ianis, după testele rapide, au fost negative. Așteptăm și rezultatele testele PCR. Nu vor efectua cu noi antrenamentul, dar cred că vom reuși să găsim un echilibru.

Au 4, chiar 5 teste PCR negative, atât Dorin Rotariu cât și Ianis Hagi. Chiar nu știu de unde a apărut această problemă la ambii jucători. Am început această acțiune cu 26 de jucători și în seara asta suntem 17 la antrenament, dar, așa cum am spus, jucătorii pe care îi chemăm nu sunt doar să completăm lotul de jucători, ci ne bazăm pe ei. Nu se știe cine va juca, antrenamentele le facem cu toți, deci sunt sigur că cine va intra în locul lui Ianis, dacă era titular, va cunoaște ce are de făcut.

Trebuie să fim mai puternici acum, mâine ne așteaptă o partidă care pe noi ne poate ține în viață, iar pe Macedonia de Nord nu. Ei nu mai au nimic de pierdut. Ne putem aștepta la un 4-3-3 al lor, cu pressing ultraofensiv. Poate și starea gazonului îi poate dezavantaja, dar și spațiile lăsate în defensivă", a declarat Mirel Rădoi, la conferința de presă de la Skopje.

Clasament Grupa J

  • În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este golaverajul.

Partide rămase de disputat din Grupa J:

  • 8 septembrie 2021: Armenia – Liechtenstein (19:00), Macedonia de Nord – ROMÂNIA, Islanda – Germania (21:45)
  • 8 octombrie 2021: Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord (21:45)
  • 11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)
  • 11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
  • 14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)
Etichete: romania , mirel radoi , skopje , macedonia de nordk
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă