România a rămas în urmă la vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Multe țări UE au început deja campania de imunizare a celor mici, Bucureștiul nu are încă dozele necesare / Precizările Ministerului Sănătății

3 săptămâni in urmă 24

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/09/agerpres_14612080-e1636355124180.jpeg
România este încă în așteptarea dozelor speciale pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani, deși multe țări europene au început campania de imunizare a celor mici. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că „foarte probabil” dozele pediatrice de la Pfizer vor sosi „în luna ianuarie”, fără o dată precisă și fără o explicație clară privind decalajul față de alte țări din Uniunea Europeană.

UPDATE Ora 17.44: Ministerul Sănătății precizează, într-un răspuns către G4Media.ro, că România a început pregătirile pentru vaccinarea copiilor și că, „având în vedere importanța acestui subiect sensibil, campania de vaccinare trebuie precedată de o campanie de informare și educare a părinților și copiilor”, iar calendarul de livrare este stabilit de către furnizor.

Vaccinarea copiilor de 5-11 ani cu serul produs de Pfizer/BioNTech a fost aprobată de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în 25 noiembrie. Pentru această categorie, dozele de vaccin sunt speciale deoarece vaccinul reprezintă o treime din doza administrată adulților.

Comisia Europeană este cea care încheie contractele pentru toate țările din Uniunea Europeană, iar dozele urmau să sosească în 13 decembrie în statele europene. Lansarea la nivelul Uniunii Europene a versiunii de vaccin COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani va începe pe 13 decembrie, cu o săptămână mai devreme decât era planificat, a anunțat Ministerul Sănătății din Germania, în 1 decembrie, relata Reuters.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: Alex Micsik – Agerpres Foto

Articolul România a rămas în urmă la vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Multe țări UE au început deja campania de imunizare a celor mici, Bucureștiul nu are încă dozele necesare / Precizările Ministerului Sănătății apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă