România a pierdut un titular pentru meciurile cu Liechtenstein și Macedonia de Nord! Problema pe care Rădoi trebuie s-o rezolve URGENT

1 lună in urmă 45

Articol de - Publicat sambata, 04 septembrie 2021, 08:40 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 09:20

România are probleme mari în ofensivă, după victoria cu Islanda, scor 2-0. Mirel Rădoi a primit o nouă veste proastă înainte de meciurile cu Liechtenstein și Macedonia de Nord.

Victoria cu Islanda a venit și cu frisoane pentru Mirel Rădoi. Un al doilea atacant, Denis Alibec, a ieșit și el de pe teren accidentat. În tribune era Denis Drăguș, care a acuzat o problemă musculară la coapsă. 

Cei doi au fost examinați, iar  Denis Alibec a părăsit deja cantonamentul „tricolorilor”. Iar Florin Tănase, o variantă de avarie pentru acest post, e deja acasă, cu entorsă, după meciul cu CFR. În cazul în care cei doi Denis vor deveni indisponibili, selecționerul ar rămâne cu un singur atacant de meserie în lot, puștiul Jovan Markovici (20 ani), care a jucat doar 15 minute cu Islanda.

Denis Alibec a fost supus unor investigații medicale aseară, imediat după sosirea tricolorilor în țară, în urma accidentării din meciul cu Islanda. Din păcate, leziunea musculară la nivelul coapsei stângi îl face indisponibil pentru partidele cu Liechtenstein și Macedonia de Nord, astfel că atacantul a părăsit cantonamentul României. Recuperare rapidă, Denis!
FRF

Caută Rădoi o variantă de rezervă? 

Surse federale susțin că nu este exclus ca Rădoi să se gândească chiar și la varianta unui înlocuitor de ultimă oră, pentru aceste două partide. Regulamentul i-ar permite o astfel de mutare, pentru acest gen de situații, când un jucător devine indisponibil.

Din țară, cea mai la îndemână variantă și cea mai rapidă, având în vedere că meciul cu Liechtenstein e mâine, ar fi să-l aducă pe Georgea Ganea, de la Farul. L-a avut și la Jocurile Olimpice, cei doi se cunosc, iar atacantul știe principiile selecționerului. 

O altă variantă, dar mai dificilă, ar fi și chemarea lui George Pușcaș, de la Reading. Acesta nu a fost convocat inițial și pentru că a primit o suspendare de două runde, după eliminarea din partida cu Armenia. 

Nu va avea drept de joc cu Liechtenstein, dar ar putea să joace în al treilea meci al acestei acțiuni, cel din Macedonia de Nord, poate cel mai dificil din această triplă. E greu de crezut că englezii i-ar da drumul lui Pușcaș, dacă nu a fost convocat inițial.

Linie schimbată total

Deocamdată, Rădoi se gândește dacă va mai chema un alt atacant sau nu. Cea mai mare grijă a rămas recuperarea jucătorilor după partida din Islanda

Ieri, "tricolorii" nu s-au mai antrenat la Reykjavik și au ajuns acasă abia spre ora 20:00, după un zbor de aproape 6 ore. Astfel, vor face numai un singur antrenament până la partida de mâine, cu Liechtenstein. 

E posibil ca în echipă să apară câteva modificări, cel mai probabil la fundașii laterali, cu Manea și Toșca în locul lui Rațiu și Camora, la mijloc, unde Răzvan Marin și Darius Olaru să intre titulari în locul lui Dragoș Nedelcu, respectiv Cicâldău. Iar în față ar putea să joace cu o linie complet schimbată față de startul de la Reykjavik, cu tripleta I. Hagi, Markovici, D. Rotariu

Mă gândesc doar cum vom recupera jucătorii. Victoria cu Islanda a venit cu sacrificii mari. Vom vedea ce vom face și ce soluții vom găsi în atac la meciurile următoare fiindcă trebuie să marcăm goluri - Mirel Rădoi, selecționer România

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Islanda - România 0-2

VIDEO Dorinel Munteanu, mulțumit de jocul lui Alibec: „A fost foarte bun, mi-a plăcut!”

Citește și alte știri despre naționala României:

România și-a regăsit liderul! El e „tricolorul” care a impresionat în Islanda

Propunere-surpriză pentru Mirel Rădoi: „Poate fi vârf cu Liechtenstein”

Playtech: ȘOC! Mihai Gâdea aruncă BOMBA în politică: '10 miliarde de euro'


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă