România a pierdut meciul de debut de la Campionatul European de volei feminin. Începutul din jocul cu Turcia a fost de vis!

2 luni in urmă 32

România a pierdut meciul de debut de la Campionatul European de volei feminin, disputat în compania Turciei, cu scorul de 3-1. Începutul a fost însă de vis, cu un prim set câștigat cu 25-23.

Vicecampioana Europei s-a impus în următoarele trei seturi cu 25-10, 25-20, 25-17.

Grupa României se desfășoară la Cluj, iar următoarea partidă este pe 21 august, împotriva Suediei (ora 20:30). Tot în Grupa D, joi se desfășoară partidele Suedia – Finlanda (16:00) şi Olanda – Ucraina (19:00).

România a pierdut meciul de debut de la Campionatul European de volei feminin

La meciul de debut al României la Campionatul European au venit peste 3.000 de spectatori. Iar tricolorele au făcut un prim set la superlativ. Încă după primele minute, România a preluat inițiativa și a condus în câteva rânduri la 5 puncte diferență. Singurul moment de slăbiciune în primul act a venit la 21-17, când Turcia a realizat 5 puncte la rând. Dar fetele lui Luciano Pedulla au jucat cu curaj pe final, au avut entuziasm și au reușit să se impună cu 25-23.

Turcia este una dintre favorite la Campionatul European, iar din setul doi au preluat controlul total al jocului. Și-au ridicat nivelul de joc foarte sus, iar tricolorele nu au mai putut ține ritmul. Setul doi s-a încheiat cu 25-10. Ultimele două seturi au avut peste 40 de puncte la total, dar Turcia s-a impus fără emoții, cu 25-20 și 25-18.

Cele mai bune jucătoare din tabăra adversă au fost Ebrar Karakurt, cu 26 de puncte, şi Eda Erdem Dundar, 15 puncte, în timp ce din echipa României s-au remarcat Alexia Căruţaşu, cu 17 puncte, şi Adelina Budăi-Ungureanu, 12 puncte.

România încearcă să termine în Top 4 în Grupa D, care le-ar asigurea calificarea în optimile de finală ale competiției.

Selecționerul Luciano Pedulla mizeazpă pe următoarea echipă la Campionatul European: Diana Balintoni și Marina Cojocaru (coordonatoare), Alexia Căruțașu (universal), Adelina Ungureanu, Rodica Buterez, Adriana Matei, Sorina Miclăuș și Georgiana Popa (extreme), Denisa Ionescu, Petruța Orlandea, Daiana Roman și Diana Ariton (Centri) și Alexandra Ciucu și Andra Cojocaru (libero).

The post România a pierdut meciul de debut de la Campionatul European de volei feminin. Începutul din jocul cu Turcia a fost de vis! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă