România a pierdut cu Georgia, 17-28, la rugby. Alin Petrache invocă investiţiile majore în sportul gruzin

2 săptămâni in urmă 1

Media: Fotbal Club, luni, 19:30, Digi Sport 1

Media: Digi Sport Special, luni, 21:30, Digi Sport 1

Georgia-România 28-17 în Rugby European Championship

Reprezentativa României a fost învinsă de Georgia cu scorul de 28-17 (13-7), duminică, la Tbilisi, în etapa a patra din Rugby European Championship 2021.

Rugby Europe Championship 2021 contează pentru calificarea la Cupa Mondială 2023 din Franţa. Conform regulamentului, primele două echipe din grupă se califică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va disputa un baraj.

România a pierdut pe 6 martie, în deplasare, prima sa partidă în cadrul noii ediţii a REC în faţa Rusiei, scor 13-18. În etapa a doua, la 13 martie, România s-a impus în faţa Portugaliei, cu scorul de 28-27, la Lisabona. Sâmbăta trecută, ''stejarii'' au învins Spania cu 22-16, la Bucureşti.

În ultima partidă din Rugby Europe Championship 2021, România va întâlni Belgia sau Olanda (3-4 iulie, acasă).

Reacţia lui Alin Petrache după înfrângerea contra Georgiei

"Din păcate nu am reuşit să ne depăşim condiţia de naţională de 'mall şi nămol' (prietenii ştiu de ce) şi să câştigăm în Georgia. Pot să mă declar mulţumit că jucătorii tineri au avut un meci din care sper că au învăţat multe. Repet ce am spus şi după eşecul cu Rusia, naţionala trebuie încurajată până la final.

Mai ales că această calificare se joacă pe durata a 10 partide. Momentan suntem pe locul secund şi cred că am arătat progres de la meci la meci. Schimbul de generaţii este un proces care durează şi care nu poate fi făcut peste noapte. Trebuie să avem grijă de jucătorii tineri şi vom avea şi rezultate pozitive", a scris Petrache pe pagina sa de Facebook, citat de Agerpres.

Petrache spune că Georgia va construi 15 baze noi de rugby

El a expus şi câteva elemente din "modelul gerogian", pe care l-a întâlnit în deplasarea de duminică: "Câteva consideraţii după vizita în Georgia. Am întâlnit la ei o caracteristică a mişcării sportive care, din păcate, în România este tot mai rară. Solidaritatea. Şi faptul că sportul a fost şi este un ambasador important. Poate cel mai important.

Naţionala de rugby, care este cumva liderul în materie de sport, susţine şi promovează Grand Slamul de Judo, dar şi naţionala de fotbal. Guvernul a înţeles toate beneficiile pe care sportul le aduce şi a făcut din el o prioritate naţională. Indiferent că m-am întâlnit cu şefi de stat sau premieri, de diverse culori politice, de-a lungul timpului, toţi aveau aceeaşi idee. Sportul este prioritate.

Planurile lor de dezvoltare ale rugbyului? 15 baze noi de rugby şi un nou stadion Naţional de Rugby. Acestea se adaugă la cele 130 de milioane de lari (53 milioane de dolari) pe care Guvernul şi sistemul privat le-au investit în baze din Georgia în ultimii 12 ani", a scris Patrache, cel care conduce de mulţi ani rugby-ul românesc şi a fost la un moment dat şeful COSR.

Etichete: romania rugby , alin petrache , georgia romania
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă