Romania a mai primit o transa de vaccinuri. Unde vor fi distribuite cele aproape 96.000 de doze au sosit in tara

1 lună in urmă 1

95.940 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit marti, 26 ianuarie, pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.

Cele mai multe dintre doze au fost alocate Centrului Regional de Distributie Craiova, respectiv 16.380 de unitati. Compania Pfizer a anuntat revenirea la programul initial de livrari incepand cu 25 ianuarie si va creste numarul de doze in jurul datei de 15 februarie.

"Azi, 26 ianuarie, au sosit in Romania 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara. Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa", a transmis, marti, CNCAV.

Cum se distribuie dozele

Sursa citata a precizat ca procesul de vaccinare continua, atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, fiind distribuite cele 95.940 doze Pfizer BioNTech, dupa cum urmeaza:

- Centrul Regional de Distributie Bucuresti: 4.680 doze;
- Centrul Regional de Distributie Brasov: 11.700 doze;
- Centrul Regional de Distributie Cluj: 12.870 doze;
- Centrul Regional de Distributie Constanta: 14.040 doze;

- Centrul Regional de Distributie Craiova: 16.380 doze;
- Centrul Regional de Distributie Iasi: 11.700 doze;
- Centrul Regional de Distributie Timisoara: 24.570 doze.

"In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale dedepozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti. Reamintim ca la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinata persoanelor cu varsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de varsta, precum si personalului-cheie care desfasoara activitati in domenii esentiale", a mai tranmsis CNCAV.

Citeste si: Cei mai bogati oameni din lume ar putea sa cumpere vaccinuri contra COVID-19 pentru tot globul. Elon Musk si Mark Zuckerberg sunt pe lista

Sursa citata a precizat ca alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, tara noastra primeste cota corespunzatoare din transele de vaccin livrate la nivelul Uniunii Europene.

Pe masura ce noile transe ajung in Romania, aplicatia de programare se actualizeaza si permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populationale aflate in etapa curenta.

In ceea ce priveste calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anuntat revenirea la programul initial de livrari catre Uniunea Europeana incepand cu 25 ianuarie si va creste numarul de doze in jurul datei de 15 februarie.

CITESTE SI:

Problema "esentialilor" care iau locul pacientilor cronici la vaccinare. Tot mai multi romani eligibili se ofera sa-si cedeze locul

Tulpina noua din Marea Britanie nu afecteaza eficacitatea vaccinului anti COVID. Explicatiile specialistului


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă