România a fost inclusă de SUA pe lista ţărilor în care nu recomandă călătoriile

3 săptămâni in urmă 17

Statele Unite au plasat pe lista ţărilor în care nu este recomandat să călătorească americanii, pe lângă România, şi Marea Britanie, Canada, Franţa, Israel, Mexic, Germania.

Înainte de actualizare Departamentul de Stat avea pe listă 34 din aproximativ 200 de ţări drept „Nu călătoriţi”. Acum pe acestă listă se găsesc 150.

Departamentul de Stat a declarat că această mişcare nu implică o reevaluare a situaţiilor actuale de sănătate din unele ţări, ci mai degrabă „reflectă o ajustare a sistemului de consiliere de călătorie al Departamentului de Stat”, scrie Mediafax.

România, Spania, Elveţia, Italia, Turcia, Finlanda, Suedia, Belgia şi Egipt sunt pe lista „nu călătoriţi” a SUA

Recomandările nu sunt obligatorii şi nu interzic americanilor să călătorească.

Pe lista „Nu călătoriţi” se mai regăsec şi Finlanda, Egipt, Belgia, Turcia, Italia, Suedia, Elveţia şi Spania. Unele ţări precum China şi Japonia rămân la nivelul 3: „reconsideră călătoriile.”

Statele Unite au prelungit cu încă 30 de zile restricţii în vigoare deja de 13 luni, care interzic călătoriile neesenţiale la frontierele cu Canada şi Mexic.

Citeşte şi: Rusia începe manevre provocatoare în Marea Neagră. Ministrul Apărării anunţă exerciţii cu peste 10.000 de militari şi 40 de nave de război

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă