România a cucerit 6 medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Varese din perioada 9-11 apilie 2021. Cum arată clasamentul pe medalii

3 săptămâni in urmă 11

Canotajul a organizat această întrecere continentală din 1893 și este unul dintre cele mai longevive campionate sportive din calendarul internațional. Campionatele Europene de canotaj sunt deschise celor 46 de federații naționale europene de canotaj, inclusiv Israelului.

România a intrat în competiție cu 46 de sportivi și 13 echipaje. Canotajul reprezintă principala speranță a sportului românesc de a avea medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România a încheiat participarea la Campionatele Europene de la Varese cu şase medalii, după cum urmează: două de aur – dublu vâsle feminin şi opt plus 1 feminin, patru de argint – vâsle simplu feminin, dublu rame feminin, patru rame masculin şi opt plus 1 masculin.

România terminat cu 6 medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Varese, din perioada 9-11 apilie 2021. Țara noastră a terminat pe locul 4 la medalii, după Marea Britanie, Italia și Olanda.

AUR. Echipajul feminin de opt plus 1 al României a obţinut, duminică, medalia de aur, la Campionatele Europene de canotaj, de la Varese (Italia).

Echipajul tricolor, format din sportivele Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea, a încheiat cursa cu timpul de 6:06.67 minute. Pe podium au mai urcat Olanda (6:09.98) şi Rusia (6:14.40).

AUR. Echipajul de dublu vâsle feminin al României a obţinut, duminică, medalia de aur, la Campionatele Europene de canotaj, de la Varese (Italia).

Echipajul tricolor, format din sportivele Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş, a încheiat cursa cu timpul de 6:49.84 minute. Pe podium au mai urcat Lituania (6:53.33) şi Marea Britanie (6:55.13).

România s-a calificat cu 9 echipaje în finalele de la Varese și a luat 6 medalii

-simplu feminin, categorie uşoară: Gianina Beleagă.

-2 rame feminin: Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuș

-2 rame masculin: Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă

-2 vâsle feminin: Nicoleta Ancuța Bodnar, Simona Radiș

-4 rame feminin: Mădălina Hegheș, Roxana Parașcanu, Nicoleta Pașcanu, Elena Logofătu

-4 rame masculin: Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari

-2 vâsle categorie ușoară: Ionela Cozmiuc, Elena Mihai

8+1 feminin: Maria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea

8+1 masculin: Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu

The post România a cucerit 6 medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Varese din perioada 9-11 apilie 2021. Cum arată clasamentul pe medalii appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă